Μας είναι άγνωστες εδώ στην Ελλάδα οι ένοπλες πολιτοφυλακές στις γειτονιές των μεγάλων πόλεων. Στις Η.Π.Α., όμως, είναι συνηθισμένο φαινόμενο: πρόκειται για ομάδες εθελοντών κατοίκων, που συνεργάζονται με την αστυνομία.

Σε μια πολύκροτη υπόθεση πίσω στο 2012, ένας τέτοιος πολιτοφύλακας σκότωσε τον 17χρονο Trayvon Martin στο Μαϊάμι. Οι τοπικές αρχές παρουσίασαν το γεγονός ως αυτοάμυνα, αλλά η μαύρη κοινότητα έκανε μεγάλη φασαρία, ισχυριζόμενη ότι ο Martin κρίθηκε ύποπτος με καθαρά φυλετικά κριτήρια. Στη δίκη αποδείχθηκε ότι δεν είχε καν όπλο πάνω του, με αποτέλεσμα ο πολιτοφύλακας να καταδικαστεί για φόνο.

Τώρα, η μνήμη του Trayvon Martin τιμάται σε ένα φρέσκο τραγούδι του Black Thought, μορφής καλά γνωστής στη χιπ χοπ κοινότητα μέσω του συγκροτήματος The Roots. Λέγεται "Rest In Power" και μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας παράλληλα και το επίσημο βιντεοκλίπ του.

Το "Rest In Power" δεν προλογίζει πάντως κάποια νέα δουλειά του Black Thought, αλλά λειτουργεί ως promo για την επικείμενη σειρά ντοκιμαντέρ Rest Ιn Power: The Trayvon Martin Story, που έχει ως παραγωγό τον Jay-Z. Το πρώτο επεισόδιο θα προβληθεί στις 30 Ιουλίου από το τηλεοπτικό δίκτυο της Paramount. Καθώς φαίνεται, θα πρέπει να περιμένουμε και κάποιο ενδιαφέρον soundtrack.

{youtube}GS7Ovv5jxUY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured