Στα 46 της σήμερα, η Chan Marshall από την Ατλάντα της Τζόρτζια ανήκει σε εκείνες τις Αμερικανίδες δημιουργούς που απασχόλησαν αρκετά το εναλλακτικό στερέωμα κατά τα '00s με τη μελαγχολική τους τραγουδοποιία -για εκείνη, η μεγάλη στιγμή ήταν το 2006, όταν το 7ο της άλμπουμ ως Cat Power The Greatest έφτασε στο #34 των Η.Π.Α. και στο #45 της Βρετανίας.

Τελευταία φορά που τη συναντήσαμε, ήταν στις πιο ηλεκτρονικές ανησυχίες του δίσκου Sun (2012), πoυ υπήρξε ο εμπορικά πιο επιτυχημένος της μέχρι σήμερα (#10 στις Η.Π.Α., #33 στη Βρετανία) και άρεσε γενικά και στην κριτική, παρά τη στροφή στον ήχο (δείτε τι είχε γράψει σε μας η Κάλλια Κακαλέτρη, εδώ).

Έκτοτε, έχουν περάσει 6 χρόνια σιωπής, τα οποία σπάει τώρα το βιντεοκλίπ για το ολοκαίνουριο τραγούδι "Wanderer": μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το κλιπ σκηνοθέτησε ο Greg Hunt. Το κομμάτι προλογίζει τον νέο δίσκο Wanderer, ο οποίος θα βγει στις 5 Οκτωβρίου από τη Domino.

«Στα 11 τραγούδια του θα βρείτε το μέχρι στιγμής ταξίδι μου», είπε η Cat Power, «και τις αναφορές μου σε όλους τους folk και blues τραγουδιστές των προηγούμενων γενεών, που υπήρξαν κι εκείνοι περιπλανώμενοι. Είμαι τυχερή να είμαι μία από αυτούς». Διευκρίνισε επίσης ότι στο άλμπουμ θα έχει και ένα ντουέτο με τη Lana Del Rey.

{youtube}_ss1uN1IHyA{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured