news.team

Τη γνωρίσαμε στα indie χρόνια των zeros μέσω των Fiery Furnaces και την είδαμε κάμποσες φορές κατά την τρέχουσα δεκαετία στα μικρά εναλλακτικά στέκια του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, ως σόλο πια καλλιτέχνη, μετά την άτυπη διάλυση της αμερικάνικης μπάντας ύστερα από την εμφάνισή τους στο Primavera Sound της Βαρκελώνης το 2011.

Ο λόγος για την Eleanor Friedberger, η οποία πριν λίγο διάστημα κυκλοφόρησε το 4ο σόλο άλμπουμ της Rebound. Συνεχίζοντας λοιπόν το σχετικό promo, δίνει τώρα ένα ακόμα βιντεοκλίπ στη δημοσιότητα, αυτήν τη φορά για το τραγούδι "Everything": μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Στο κλιπ, ο σκηνοθέτης Jonah Freud μας δείχνει την 41χρονη τραγουδοποιό από το Ιλινόι με τις ...πιτζάμες της. Αποσκοπούσε, όπως δήλωσε, να φτιάξει μια «σουρεαλιστική ονειροπόληση ικανοποίησης», που πηγάζει από «τη χαρά την οποία μπορείς να βρεις σε μικρά, καθημερινά πράγματα». Η ίδια η Friedberger, είπε ότι προσπάθησε να φτιάξει ένα pop τραγούδι για ένα πολυσύνθετο θέμα.

Ο νέος δίσκος της Friedberger διαδέχθηκε το άλμπουμ New View του 2016. Το δε όνομά του είναι μια ευθεία αναφορά στο γνωστό μας στέκι Rebound, πάλαι ποτέ έδρα των «σκοτεινών» παιδιών της Αθήνας. «Λίγο πριν φύγω από την τελευταία μου επίσκεψη στην Ελλάδα», εξήγησε η Friedberger, «ρώτησα τη φίλη μου και επίσης τραγουδίστρια Σtella τι ήταν το τελευταίο πράγμα που έπρεπε να κάνω. "Να πας στη Rebound", μου είπε, "είναι σαν χρονοδίνη". Αποδείχθηκε πραγματική αποκάλυψη, με βοήθησε να βρω τόσο τον ήχο, όσο και την ενέργεια γι' αυτό το νέο άλμπουμ».

Και πού να τη γνώριζε στα κανονικά της, να πούμε εμείς, πριν γίνει κι αυτή τόπος επίσκεψης των χίπστερ.

{youtube}S7HeLwsAvM0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured