news.team

Φαίνεται πως δεν υπάρχει τέλος στο ακυκλοφόρητο υλικό που έρχεται σιγά-σιγά στο φως της δημοσιότητας γύρω από τους Nirvana, δίνοντάς μας νέες οπτικές στο ξεκίνημα της θρυλικής μπάντας.

Εδώ και κάποιον καιρό, ένας άσημος μουσικός από την πολιτεία της Washington, ο John Purkey, ανεβάζει στο YouTube άγνωστα demo από τις πρώτες μέρες του γκρουπ. Και δεν είναι ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά ...τέσσερα! Κατά καιρούς έχουν ανέβει και κατέβει, οι σύνδεσμοι ωστόσο είναι μάλλον σταθεροί πλέον, οπότε μπορείτε να τα ακούσετε διαδοχικά παρακάτω, ως το τέλος της είδησης.

Το πρώτο demo έχει στα ντραμς τον Dale Crover των Melvins, είναι επομένως από το 1988. Δεν σχετίζεται ωστόσο με το κλιπ των 17 λεπτών που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα ο ερευνητής Mike Ziegler, με τη μπάντα να παίζει live σε ένα κλειστό μαγαζί ηλεκτρονικών ειδών στη γενέτειρα πόλη τους (το Aberdeen της πολιτείας Washington).

{youtube}Cr_mEzG5JHY{/youtube}

Το δεύτερο demo είναι από το 1990 και φαίνεται να έχει πρώιμες ηχογραφήσεις τραγουδιών που αργότερα θα βρίσκονταν στο Nevermind, με τον Chad Channing όμως στα ντραμς, αφού ο Dave Grohl δεν είχε έρθει ακόμα στο γκρουπ.

{youtube}yeNoZw0T1KQ{/youtube}

Το τρίτο demo περιλαμβάνει πρώιμες εκδοχές των κομματιών του Bleach, ενώ στο τέταρτο έχει έρθει ως παραγωγός στο στούντιο ο Butch Vig, ακόμα όμως στα ντραμς βρίσκεται ο Channing.

{youtube}a72afxjLEYQ{/youtube}

Και τα 4 demo είναι σε κασέτες Maxwell που ο Purkey φύλαγε σε ένα μεταλλικό κουτί, από εκείνα τα χρόνια. Σύμφωνα με τα όσα είπε, ήταν ο ίδιος ο Kurt Cobain που του χάρισε αυτά τα demo, στο διάστημα 1988-1990, όταν παρακολουθούσε στενά την εξέλιξη του σχήματος.

Έτσι λοιπόν για την ιστορία, βρήκαμε κι εμείς μια «συλλεκτική» φωτογραφία του Cobain από το 1989 για το παρόν άρθρο.

{youtube}PZG22Oy1anI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured