news.team

φωτογραφία: Mark Weiss

31 καλοκαίρια πριν, τον Ιούλιο του 1987, το ντεμπούτο των Guns N' Roses Appetite For Destruction προξένησε παγκόσμιο σεισμό στο rock 'n' roll στερέωμα, μετατρέποντας τον Axl Rose, τον Slash, τον Duff McKagan, τον Izzy Stradlin και τον Steven Adler σε πλανητικούς αστέρες: το άλμπουμ σάρωσε τα charts (Η.Π.Α. #1, Βρετανία #5), έβγαλε τις μυθικές επιτυχίες "Sweet Child O' Mine" (Η.Π.Α. #1, Βρετανία #6) και "Paradise City" (Η.Π.Α. #5, Βρετανία #6) και κατέληξε με διεθνείς πωλήσεις 30.000.000 αντιτύπων, που το βάζουν πλέον στις πιο μοσχοπουλημένες κυκλοφορίες της δισκογραφικής ιστορίας.

Έκτοτε, κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Και παρά το ότι το γκρουπ δεν διέλυσε ποτέ, εκείνη η σύνθεση «έσπασε» νωρίς: ο Adler έφυγε το 1990, ο Stradlin το 1991, ο Slash το 1996 και ο McKagan το 1997 -οι δύο τελευταίοι επέστρεψαν πάντως το 2016, δίνοντας έτσι credit στην παρούσα εκδοχή των Guns N' Roses.

Τώρα, τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν και πάλι στο Appetite For Destruction, καθώς πρόκειται να γίνει αντικείμενο μιας πραγματικά επικής επανέκδοσης. Θα κυκλοφορήσει στις 29 Ιουνίου από την Universal και θα περιλαμβάνει συνολικά 73 τραγούδια, διάσπαρτα σε 4 CD ή σε 7 δίσκους 180 γραμμαρίων για όσους προτιμήσουν τη βινυλιακή έκδοση. Το Appetite For Destruction θα προσφέρεται ασφαλώς σε remastered εκδοχή, μαζί δε θα συμπεριληφθεί (επίσης remastered) και το Live ?!*@ Like Α Suicide EP του 1986, όπως και το Lies EP του 1988. Επίσης, θα υπάρχει σκληρόδετο βιβλίο 96 σελίδων, γεμάτο με σπάνιες φωτογραφίες της εποχής.

Το εντυπωσιακό είναι ότι τα 49 από αυτά τα 73 τραγούδια, θα είναι ακυκλοφόρητα -ανάμεσά τους θα υπάρχουν 25 ηχογραφήσεις από τα sessions της μπάντας στα Sound City Studios (1986), αλλά και 2 κομμάτια από τα sessions του Appetite For Destruction σε παραγωγή Mike Clink, τα οποία είχαν κοπεί από την τελική tracklist. Ένα από αυτά, ονόματι "Shadow Of Your Love", κυκλοφορεί τώρα ως promo για την επανέκδοση και μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο στο τέλος της είδησης.

Πρόκειται για κομμάτι που ο Axl Rose είχε γράψει με τον παιδικό του φίλο Paul Tobias ήδη από τις μέρες των Hollywood Rose, το οποίο και έφερε κατόπιν στους Guns N' Roses. «Ήταν το πρώτο τραγούδι που παίξαμε όλοι μαζί σε πρόβα», θυμάται ο Steven Adler, «ο Axl ήρθε καθυστερημένος και ξαφνικά, κάπου στη μέση, άρπαξε το μικρόφωνο και άρχισε να τρέχει πάνω-κάτω ουρλιάζοντας. Ήταν σπουδαίο». Πάντως το "Shadow Of Your Love" δεν είναι άγνωστο στους αφοσιωμένους fans, αφού χρησιμοποιήθηκε ως b-side στη maxi single έκδοση του "It's So Easy", αλλά και αργότερα, ως b-side του "Live And Let Die".

Παρά ωστόσο τη διάθεση τόσο υλικού, κάτι λείπει εμφατικά.

Όπως δηλαδή πρόσεξαν κάποιοι πρώτοι στον αμερικάνικο Τύπο, το "One In A Million" περίφημο τραγούδι από το ΕΡ Lies (1988), δεν είναι παρών στην tracklist της επανέκδοσης. Και η προφανής αιτία, είναι το γεγονός ότι οι στίχοι του θεωρούνται ρατσιστικοί και αντι-gay ήδη από εκείνα τα χρόνια, παρά τα όσα έχει ισχυριστεί ο Axl Rose για το αντίθετο. Ήταν άλλωστε δύσκολο να πείσει, από τη στιγμή που είχε τραγουδήσει «Immigrants and faggots/They make no sense to me/They come to our country/And think they'll do as they please».

{youtube}aHUmy5PvPjQ{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured