news.team

Τα νέα ήταν ανησυχητικά από την ώρα που άρχισαν να κάνουν τον γύρο του μουσικού Τύπου, λίγες μέρες πριν. Ο Scott Hutchinson, τραγουδιστής της σκωτσέζικης indie μπάντας Frightened Rabbit, είχε εξαφανιστεί χωρίς να δίνει σημεία ζωής, παρά τις εκκλήσεις των δικών του.

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τον Hutchinson να βγαίνει από το ξενοδοχείο Dakota του Εδιμβούργου ώρα 1 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 9/5, οδεύοντας προς άγνωστη κατεύθυνση, αφού άφησε ένα μήνυμα στο Twitter του που μπορεί να διαβαστεί και ως σημείωμα αυτοκτονίας. Η αστυνομία του Εδιμβούργου ξεκίνησε επισταμένες έρευνες, που όμως έβγαλαν σε αδιέξοδο μέχρι πριν λίγες ώρες, όταν ειδοποιήσαν την οικογένεια του ότι βρήκαν ένα πτώμα στο Port Edgar της ευρύτερης περιοχής του Εδιμβούργου, σε μια μαρίνα στις όχθες του ποταμού Firth of Forth.

Παρότι δεν έχει γίνει ακόμα οριστική αναγνώριση από μέλη της οικογένειάς του, η διαδικασία θεωρείται τυπική -έγιναν και δηλώσεις συλληπητηρίων από την πρωθυπουργό της Σκωτίας. Αιτία θανάτου δεν έχει επισήμως προσδιοριστεί, αλλά η αστυνομία αντιμετώπισε το ζήτημα ως αυτοκτονία.

Τη λύπη τους εξέφρασαν ήδη δημόσια ο Alex Kapranos των Franz Ferdinand, μιλώντας για μια «φριχτή απώλεια», αλλά και ο Stuart Murdoch των Belle And Sebastian, που μάλλον συνόψισε τα αισθήματα των περισσσότερων λέγοντας ότι «προσευχόμασταν για μια διαφορετική κατάληξη».

O Hutchinson ίδρυσε τους Frightened Rabbit το 2003 και τους είδε να μεγαλώνουν από underground indie kids σε top-10 καλλιτέχνες την εποχή του 4ου άλμπουμ Pedestrian Verse, το οποίο βρέθηκε στο #9 της Βρετανίας, αλλά και στο #63 των Η.Π.Α.

Ήταν μόλις 36 χρονών.

{youtube}KY4j8Ow-CTs{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured