news.team

Στα 34 του σήμερα, ο Danny Glover είναι ένας από τους πιο πετυχημένους και δημιουργικούς Αμερικανούς της γενιάς του, έχοντας διακριθεί ως stand-up κωμικός, ηθοποιός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, δημιουργός μουσικής, ράπερ και DJ.

Και είναι με τη μουσική του ιδιότητα, ως Childish Gambino, που απασχολεί ξανά τώρα την επικαιρότητα, καθώς το βιντεοκλίπ για το νέο του τραγούδι "This Is America" συζητιέται όλο και πλατύτερα, ξεφεύγοντας από τα σύνορα των Η.Π.Α.

Όπως μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω, το κλιπ που έφτιαξε ο Hiro Murai εκπέμπει πολλαπλά πολιτικά μηνύματα για το τι σημαίνει να είσαι μαύρος στη σημερινή Αμερική, παρουσιάζοντας τον Glover σε μια αμφίσημη performance, η οποία εκπροσωπεί άψογα την αμφίσημη στάση της επίσημης, λευκής Αμερικής απέναντι στους μαύρους πολίτες της.

Ως Childish Gambino, ο Glover βρίσκεται στο μουσικό στερέωμα ήδη από το 2008, κυκλοφορώντας αυτοσχέδια mixtapes. Αξιοσημείωτη όμως επιτυχία σημείωσε μόλις το 2016, όταν το τραγούδι "Redbone" από τον δίσκο Awaken, My Love! του απέφερε πολυπλατινένιο στάτους, μαζί με ένα #12 στα εθνικά charts των Η.Π.Α. (πρώτη φορά που μπήκε στο top-40) και ένα #51 στη Βρετανία (μεγαλύτερη μέχρι σήμερα επιτυχία εκεί).

Το "This Is America" αποτελεί πρόλογο για κάποιο νέο άλμπουμ, για το οποίο δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες.

{youtube}VYOjWnS4cMY {/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured