Τα κέλτικης υφής τραγούδια της και τα δραματικά σοπράνο φωνητικά της, χάρισαν στη Loreena McKennitt μια διεθνή καριέρα της τάξης των 14.000.000 αντιτύπων, κάνοντάς τη τραγουδίστρια ιδιαιτέρως αγαπητή στην Ελλάδα -δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι και η Χάρις Αλεξίου γνώρισε μεγάλη επιτυχία πίσω στο 1996 διασκευάζοντας το οργανικό "Tango To Evora" της (από το άλμπουμ The Visit, 1991) σε "Τανγκό Της Νεφέλης".

Τα τελευταία ωστόσο χρόνια η McKennitt σιώπησε. Και ενώ παρέμεινε ενεργή ως προς τις συναυλίες, δεν έβγαλε άλλη στούντιο δουλειά μετά το The Wind That Shakes The Barley του 2010 (Καναδάς #10, Γαλλία #77, Γερμανία #28).

Τώρα, όμως, είναι έτοιμη να επιστρέψει. Και στους συνδέσμους παρακάτω μπορείτε να ακούσετε (αντίστοιχα) το "Spanish Quitars And Night Plazas" και το "Sun, Moon And Stars", δύο καινούρια τραγούδια από τον δίσκο Lost Souls που θα κυκλοφορήσει αύριο Παρασκευή 11/5 από το δικό της label, Quinlan Road.

{youtube}Src2gfEMmoA{/youtube}

Στα πλαίσια της νέας αυτής κυκλοφορίας, η 61χρονη Καναδή ερμηνεύτρια μίλησε με τον αρχισυντάκτη μας Χάρη Συμβουλίδη τόσο για το πώς κινείται τα τελευταία χρόνια, όσο και για τον αν θα πρέπει να την περιμένουμε ξανά από την Ελλάδα. Η συνέντευξη θα δημοσιευτεί σύντομα.

{youtube}gu1PyZBpED8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured