Ολοκληρώθηκε πριν λίγο στη χωρητικότητας 20.000 θεατών Altice Arena της Λισαβόνας ο Πρώτος Ημιτελικός για τη 63η Γιουροβίζιον της ιστορίας, στον οποίον συμμετείχαν 19 χώρες διεκδικώντας 10 εισιτήρια για τον τελικό του Σαββάτου 12 Μαΐου. Άλλα 10 εισιτήρια θα κριθούν στον Δεύτερο Ημιτελικό, με 26 συνολικά χώρες να διαγωνίζονται για τη νίκη, αφού η κάτοχος/διοργανώτρια Πορτογαλία, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Ιταλία πέρασαν απευθείας.

34y-2.jpg

Παρά τις προβλέψεις, η Ελλάδα αποκλείστηκε σε αυτόν τον Πρώτο Ημιτελικό, με το τραγούδι "Όνειρό Μου" της Γιάννας Τερζή (υπογράφεται μουσικά και στιχουργικά από τον Άρη Καλημέρη, τον Μιχάλη Παπαθανασίου, τον Δημήτρη Σταματίου και την ίδια την ερμηνεύτρια) να μην καταφέρνει να πείσει: μπορείτε να δείτε την εμφάνιση της Τερζή στον σύνδεσμο παρακάτω.

{youtube}-XOR1DhtDC0{/youtube}

Η χώρα μας μένει λοιπόν εκτός τελικής φάσης, μαζί με το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία, το Βέλγιο, την Ελβετία, την Ισλανδία, την Κροατία, τη Λευκορωσία και τα Σκόπια.

Αντιθέτως, η Ελένη Φουρέιρα (κεντρική φωτογραφία) προκάλεσε έναν μικρό σεισμό με την εμφάνισή της, εκπροσωπώντας την Κύπρο με το τραγούδι "Fuego" των Άλεξ Παπακωνσταντίνου, Geraldo Sandell, Anderz Wrethov, Viktor Svensso & Didrick. 

{youtube}-DRsfNObKIQ{/youtube}

Πλέον, είναι πολλοί -και σε διεθνές επίπεδο- όσοι θεωρούν το "Fuego" φαβορί για τη φετινή νίκη, σχολιάζοντας ότι η Φουρέιρα έκανε επίδειξη δύναμης στον ημιτελικό με «συνταγή» Beyoncé. Μεγάλος αντίπαλός της παραμένει ωστόσο το Ισραήλ, που πέρασε κι αυτό αέρα από τον πρώτο ημιτελικό με τη Netta και το τραγούδι "Toy".

{youtube}fnB783uNjN0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured