news.team

Πίσω στο 1976, ο Elton John έγραψε το "Don't Go Breaking My Heart" σε στίχους Bernie Taupin, θέλοντας να κάνει έναν φόρο τιμής στα Motown ακούσματά του και ειδικά στα θρυλικά ντουέτα του Marvin Gaye με την Tammi Terrell τα οποία και αγαπούσε ιδιαίτερα.

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε στα sessions που έδωσαν το άλμπουμ Blue Moves (1976), ντουέτο με την Kiki Dee, εν τέλει όμως κυκλοφόρησε ως non-album single, χαρίζοντας τόσο στον Elton John, όσο και στην Kiki Dee, την πρώτη τους νούμερο 1 επιτυχία στη Βρετανία, αλλά κι ένα εμφατικό νούμερο 1 στις Η.Π.Α. Έκτοτε, το "Don't Go Breaking My Heart" είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα τραγούδια του Elton John για τα διεθνή ραδιόφωνα, ο ίδιος δε το ξαναηχογράφησε και το 1994, ντουέτο με τη drag queen RuPaul, «σκοράροντας» ένα #7 στη Βρετανί κι ένα #92 στις Η.Π.Α.

Τώρα, το "Don't Go Breaking My Heart" τυγχάνει μιας διασκευής-έκπληξης από τον Q-Tip των A Tribe Called Quest, ντουέτο με τη Demi Lovato. Το κομμάτι έρχεται μάλιστα επανδρωμένο με ένα κεφάτο βιντεοκλίπ, το οποίο μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το κλιπ γυρίστηκε από τον Hector Dockrill, ο οποίος άντλησε τη βασική έμπνευση από το ντοκιμαντέρ Paris Is Burning, απεικονίζοντας τον Q-Tip και τη Demi Lovato σε ένα old-school πάρτι.

«Η επιρροή του Elton σου δείχνει τις απέραντες δυνατότητες της μουσικής», σχολίασε ο Q-Tip, τονίζοντας ότι για εκείνον ο Elton John είναι ένας μάστερ σόουμαν, τραγουδιστής και πιανίστας.

Η διασκευή αυτή στο "Don't Go Breaking My Heart" προλογίζει ένα συλλογικό tribute άλμπουμ στον Elton John ονόματι Revamp, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 6 Απριλίου.

{youtube}z3xnWJGbx7o{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured