news.team

Τι κι αν δεν ήταν ο καλύτερος ντράμερ του κόσμου; Από την ώρα που άφησε τους Rory Storm & The Hurricanes για να πάρει τη θέση του Pete Best πίσω από τo drum kit των Beatles (Αύγουστος 1962), ο Ringo Starr πέτυχε να γίνει παράγοντας συνοχής για το θρυλικό γκρουπ και να αναδειχθεί με τα χρόνια στο Σκαθάρι εκείνο που συμπαθούν όλοι, πέρα από τα Lennon/McCartney δίπλα. Μετά δε το τέλος της μπάντας, λάνσαρε και μια επιτυχημένη σόλο καριέρα, η οποία ακόμα καλά κρατεί: ο τελευταίος του δίσκος Give More Love βγήκε μόλις πέρυσι (Η.Π.Α. #128).

Τώρα λοιπόν, στα 77 του χρόνια, ο Ringo έγινε και ιππότης, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄αποφάσισε να τον χρίσει Σερ σε αναγνώριση της προσφοράς του στη μουσική. Η τελετή έγινε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και ο τιμητικός τίτλος απονεμήθηκε στον Ringo από τον Δούκα του Καίμπριτζ. Τον συνόδευσε η σύζυγός του, η Αμερικανίδα ηθοποιός Barbara Bach, που έγινε παγκοσμίως γνωστή το 1977 όταν έπαιξε την Anya Amasova στο James Bond φιλμ The Spy Who Loved Me.

Μιλώντας λίγο μετά στο BBC ο Ringo δεν έκρυψε τη χαρά του για την περίσταση και δήλωσε ευγνώμων για την αναγνώριση που βρήκαν τα όσα έκανε. Θυμήθηκε επίσης και την πρώτη επίσκεψη των Σκαθαριών στο Μπάκιγχαμ, 53 χρόνια πριν, που ήταν σε πολύ διαφορετικό κλίμα, αφού το παλάτι αποτελούσε άλλον κόσμο από την υπόλοιπη βρετανική κοινωνία, όσο κι αν επιθυμούσε να δείχνει συντονισμένο με τις εξελίξεις.

Αποκάλυψε επίσης ότι, πριν πάει στην τελετή, συνάντησε τον Paul McCartney για δείπνο στο Λος Άντζελες.

{youtube}BzHuhNN7Qgc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured