Ο θάνατος του MC Prodigy φέτος το καλοκαίρι, έθεσε οριστικό τέλος στην καριέρα των Mobb Deep, αφού ο Havoc ανακοίνωσε και επίσημα ότι δεν νοείται καμία συνέχεια δίχως εκείνον.

Το δίδυμο από το Queensbridge της Νέας Υόρκης έγραψε τη δική του ιστορία στο χιπ χοπ και ευτύχησε να γνωρίσει και σημαντική εμπορική επιτυχία, με 4 άλμπουμ του στο διάστημα 1996/2006 να μπαίνουν στο εθνικό top-5 των Η.Π.Α. Ο MC Prodigy πέθανε τραγικά, μόλις στα 42 του: παρότι αρχικά πολλοί πίστεψαν ότι ο θάνατός του είχε κάποια σχέση με μια πρόσφατη παραμονή σε νοσοκομείο του Λας Βέγκας λόγω της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας που τον βασάνιζε από μικρό, εν τέλει ιατροδικαστής αποφάνθηκε ότι πνίγηκε από ατύχημα καθώς έτρωγε ένα αυγό.

Πριν όμως από όλα αυτά, οι Mobb Deep είχαν προλάβει να ηχογραφήσουν κάτι μαζί, για λογαριασμό του Alchemist -του περίφημου παραγωγού, μα και δημιουργού, που πέρασε πρόσφατα και από την Αθήνα για μια συναυλία (δείτε την ανταπόκριση του Τάσου Μαγιόπουλου, εδώ).

Το κομμάτι λέγεται "Try My Hand" και μπορείτε να το ακούσετε στο τέλος του κειμένου. Προέρχεται από το νέο άλμπουμ-συνεργασία μεταξύ Alchemist και Budgie The Good Book Vol. 2, το οποίο έχει δεν έχει έναν μήνα που κυκλοφόρησε. Αν μάλιστα αναρωτιέστε για τα γυναικεία φωνητικά, πρόκειται για sample από το "I Need Your Love" των Matthews Sisters, από το άλμπουμ του 1977 Edwin Hawkins Presents The Matthew Sisters.

Ο Alchemist είχε στενή σχέση με τον MC Prodigy, με τον οποίον και είχαν βγάλει μαζί 2 άλμπουμ σε πρόσφατα χρόνια, το Return Of The Mac το 2007 (Η.Π.Α. #32) και το Albert Einstein το 2013 (Η.Π.Α.  #175). Ο παραγωγός του αφιέρωσε μάλιστα το "Try My Hand", γράφοντας απλά «για τον αδερφό μου».

{youtube}5jMI1P1nXhw{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured