Ο ερχομός του Alchemist στη χώρα μας, ενός από τους πιο επιδραστικούς και σημαντικούς παραγωγούς της τελευταίας 20ετίας –για να μην μπερδευόμαστε– πέρασε μάλλον στα ψιλά από πλευράς hype και συζητήσεων (φυσικών και διαδικτυακών), στις τάξεις των εγχώριων χιπ χοπ ακροατών. Κάτι που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε και στην εμφάνισή του το βράδυ της Παρασκευής, στο Tramp. Δεν βοηθούσε βέβαια και η συγκυρία (βραδιά ημιτελικών Final Four της Ευρωλίγκας, με ελληνική κιόλας συμμετοχή). Όπως και να 'χει, η προσέλευση του κόσμου κρίνεται απογοητευτική, αναλογικά με το δημιουργικό εκτόπισμα και τα παραγωγικά credits παύλα γαλόνια που έχει συλλέξει ανά τις δεκαετίες ο Καλιφορνέζος.

90dAlchemst_2.jpg

Το ξεκίνημα έγινε με τον Propo 88, τον DJ από τους Ολλανδούς Da Shogunz, που έχουν βρει σημαντική αποδοχή στη χώρα μας. Το set του ήταν πολυσυλλεκτικό, με επιλογές τόσο από το ένδοξο, golden era (και όχι μόνο) παρελθόν, αλλά και από πιο πρόσφατες παραγωγές. Έτσι, το “I Get Physical” του Pete Rock και του CL Smooth έβρισκε εύκολα τη θέση του δίπλα στο ”Trillmatic” των A$AP Mob, ενώ δεν έλειψαν οι συνήθεις ύποπτοι σε τέτοιου είδους warm-up slots, όπως ο Mos Def, οι M.O.P. και ο Method Man με τον Redman. Το αποτέλεσμα ήταν όσοι είχαν βρεθεί από νωρίς στο Γκάζι να γεμίσουν ευχάριστα την ώρα τους, μέχρι τη στιγμή που θα ανέβαινε επί σκηνής ο Alchemist.

90dAlchemst_3.jpg

Το οποίο συνέβη γύρω στις 00:30, με τον Αμερικανό να συνδέει το λάπτοπ του στην κονσόλα του Tramp και να ξεκινάει το ταξίδι στο ιδιαίτερα γεμάτο παλμαρέ με τα δικά του beats –τα οποία συνόδευσε όμως επιλεκτικά και από συνθέσεις άλλων καλλιτεχνών, που διάνθισαν ιδιαίτερα επιτυχημένα το set. Η βόλτα στον ασφαλώς μακρύ κατάλογό του ξεκίνησε νωρίς νωρίς από το “Mobb Niggaz” των Infamous Mobb και το “Live On Stage” των Dilated Peoples, φτάνοντας μέχρι το “What Α Real Mobb Do” του Prodigy και το “Latin Thugs” των Cypress Hill. Βέβαια, τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε, όχι μία, αλλά δύο φορές, τον ανάγκασαν να σταματήσει για λίγο τη ροή του ήχου. Ωστόσο κάτι τέτοιο ελάχιστα επηρέασε τη δίψα του κοινού, το οποίο συνέχισε να τον αποθεώνει σε κάθε ευκαιρία, με highlight εκείνο το αμίμητο «Γαμώ τα μηχανήματα» που ακούστηκε μεγαλόφωνα από απηυδισμένο fan!

90dAlchemst_4.jpg

Αν και Καλιφορνέζος, η αγάπη του για το χιπ χοπ της ανατολικής ακτής και τους ράπερ της, δεν ήταν εύκολο να κρυφτεί. Ο Alchemist έριχνε λοιπόν συνεχώς στην αρένα κομμάτια από καλλιτέχνες όπως Nas, Action Bronson, Mobb Deep και κατ' επέκταση Prodigy –με τον οποίον έχει συνεργαστεί επανειλημμένως (χαμός επικράτησε στο “Keep It Thoro”, παρεμπιπτόντως)– Pharoahe Monch, Royce Da 5'9”, ακόμα και Biggie (με τον οποίον δεν είχε προλάβει να βρεθεί μαζί στο στούντιο). Όχι βέβαια πως έλειψαν οι επιλογές από τη δυτική ακτή και ειδικά εκείνες των κολλητών του Dilated Peoples και του ράπερ τους, Evidence. Ο Alc είναι άλλωστε υπεύθυνος για μερικές από τις μεγαλύτερές τους επιτυχίες, όπως τα "Worst Comes To Worst" και “Back Again”, το “Red Carpet” του Evidence, αλλά και το “Step Masters” από το κοινό τους πρότζεκτ Step Brothers. Όλα τους ακούστηκαν και εντυπωσίασαν το βράδυ της Παρασκευής.

90dAlchemst_5.jpg

Δεν έλειψαν και οι υπόλοιπες ξακουστές δημιουργίες του ράπερ και παραγωγού, όπως το “Scottie Pippen” του Currency –ένα από τα πιο σαγηνευτικά και μυστηριώδη beats της τελευταίας δεκαετίας– ή το “Break Τhe Bank” του Schoolboy Q, που ήδη μνημονεύεται ως ένα από τα πιο ντόπα instrumentals της πρόσφατης χιπ χοπ παραγωγής. Τη δε επαφή του Alchemist με τις σύγχρονες εξελίξεις έδειξε η επιλογή του από τον Kendrick Lamar, καθώς μια σύνθεσή του βρήκε θέση στο φετινό Damn: το “Fear” όχι μόνο ακούστηκε, αλλά ανάγκασε και αρκετά κεφάλια στο Tramp να κάνουν head nodding. Ακόμα και κομμάτια από την προσωπική του δισκογραφία, όπως το “Hold You Down”, κατάφεραν να κάνουν αίσθηση, κρατώντας έτσι το κέφι και τον ρυθμό ψηλά και αναγκάζοντας αρκετούς να επευφημούν στο μεγαλύτερο κομμάτι της εμφάνισής του.

90dAlchemst_6.jpg

Μιας εμφάνισης 2 ωρών, που ικανοποίησε όλους όσους έσπευσαν να δώσουν το παρών, δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα, που ό,τι έχανε σε εντυπωσιακή προσέλευση το αναπλήρωσε σε κέφι, χορό και ανεβασμένα vibes. Η βραδιά μάλλον θα μνημονεύεται εν καιρώ ως μία από τις απολαυστικότερες εμφανίσεις χιπ χοπ καλλιτεχνών στη χώρα μας, την οποία όμως λίγοι κατάφεραν να ζήσουν, όπως για παράδειγμα είχε συμβεί και με τη συναυλία του Pharoahe Monch το 2008. Το ότι και για εκείνη υπεύθυνη ήταν η Noiz Productions, σίγουρα δεν είναι τυχαίο γεγονός.

{youtube}2nJoefWJY_c{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured