Φέτος, 1η Ιουνίου, κλείνουν 50 χρόνια από την κυκλοφορία του Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, ενός δηλαδή θρυλικού δίσκου για την ποπ κουλτούρα (νούμερο 1 στην εποχή του τόσο σε Βρετανία, όσο και στις Η.Π.Α.), που ακόμα συζητιέται από τους απανταχού μουσικόφιλους ή/και αποτελεί έμπνευση για τους νεότερους καλλιτέχνες.

Η λαμπερή επέτειος, ασφαλώς, δεν θα μπορούσε να περάσει έτσι.

Έτσι, στις 26 Μαΐου το εμβληματικό άλμπουμ θα επανακυκλοφορήσει σε ειδικές, επετειακές εκδόσεις, εκ νέου μιξαρισμένο από τον Giles Martin και τον Sam Okell σε stereo και 5.1 surround ήχο -και φυσικά με κάμποσες ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις ως bonus υλικό (34, τις θέλει το επίσημο δελτίο).

Οι Επετειακές Κυκλοφορίες του Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band περιλαμβάνουν:
 
Μονό CD

με το νέο stereo mix και με το “Edit for LP End” run-out groove του αρχικού U.K. album.
 
Έκδοση Deluxe

Διπλό CD και ψηφιακό πακέτο με το νέο stereo album mix στο πρώτο CD και επιπλέον 18 κομμάτια στο δεύτερο CD. Πιο αναλυτικά στο 2ο CD περιλαμβάνονται ακυκλοφόρητες εκτελέσεις των 13 κομματιών του άλμπουμ, σε νέα stereo mixes με τη σειρά που ακούγονται στο άλμπουμ, μια ακυκλοφόρητη instrumental version του “Penny Lane”, και η version του 2015 καθώς και δύο ακόμα ακυκλοφόρητες εκτελέσεις του “Strawberry Fields Forever.”
 
Έκδοση Deluxe Βινυλίου

Διπλό βινύλιο 180–gram που αποτελείται από το νέο stereo album mix του άλμπουμ στο πρώτο LP, ενώ στο δεύτερο LP περιλαμβάνονται ακυκλοφόρητες εκτελέσεις των 13 κομματιών του άλμπουμ, σε νέα stereo mixes με τη σειρά που ακούγονται στο άλμπουμ.
 
Έκδοση Super Deluxe

Box set 6 δίσκων, το οποίο περιλαμβάνει:

- CD 1:  Το νέο stereo album mix
- CDs 2 & 3: 33 επιπλέον ηχογραφήσεις από τα studio sessions, ακυκλοφόρητες και μιξαρισμένες για πρώτη φορά από τα αυθεντικά four-track tapes sessions, και σε χρονολογική σειρά ηχογράφησης.
- Ένα νέο stereo mix του “Penny Lane” και την stereo mix του 2015  του “Strawberry Fields Forever”
- CD 4: Το αυθεντικό mono mix του άλμπουμ και των singles “Strawberry Fields Forever” και “Penny Lane”
- Το promotional mono single mix του “Penny Lane” που κυκλοφόρησε από την Capitol Records’ U.S.
- Ακυκλοφόρητα πρώιμα mono mixes του “She’s Leaving Home,” “A Day In The Life,” και του “Lucy In The Sky With Diamonds” (ένα mix που θεωρείτο σβησμένο από την κασέτα του 1967, αλλά ανακαλύφθηκε πρόσφατα ψάχνοντας στο αρχείο με αφορμή τις επετειακές κυκλοφορίες)
- Discs 5 & 6 (Blu-ray & DVD): Νέο 5.1 surround sound mixes του άλμπουμ και του “Penny Lane” από τους Giles Martin και Sam Okell, μαζί με τη 5.1 surround mix του 2015  του “Strawberry Fields Forever” που επίσης επιμελήθηκαν.
- High resolution audio versions των νέων stereo mixes του άλμπουμ και του “Penny Lane” και του stereo mix του 2015 του “Strawberry Fields Forever”.
- Video:  αποκατεστημένα promo video για τα  “Strawberry Fields Forever,” “Penny Lane,” και “A Day In The Life;” και το «The Making of Sgt. Pepper», καθώς και του “The Making Of Sgt. Pepper”, του ντοκιμαντέρ (που προβλήθηκε το 1992) σε αποκατεστημένη ποιότητα, με συνεντεύξεις των McCartney, Harrison, και Starr, και πλάνα από το στούντιο με εισαγωγή από τον George Martin.
 
Η Super Deluxe έκδοση περιλαμβάνει επίσης 2 αφίσες και ένα 144σέλιδο βιβλίο, με σκληρό εξώφυλλο.

Το βιβλίο περιέχει νέες εισαγωγές γραμμένες από τον Paul McCartney και τον Giles Martin και τα κεφάλαια καλύπτουν αναλύσεις track by track για το άλμπουμ και το εξώφυλλό του, πληροφορίες για τις ηχογραφήσεις καθώς και τις μουσικές καινοτομίες που σημείωσαν οι Beatles και τη σημασία του άλμπουμ από τους ειδικούς στους Beatles, το συγγραφέα και ραδιοφωνικό παραγωγό Kevin Howlett; το συνθέτη και μουσικολόγο Howard Goodall; το μουσικό παραγωγό και συγγραφέα Joe Boyd; και τους δημοσιογράφους Ed Vulliamy και Jeff Slate.

Επίσης το βιβλίο περιλαμβάνει σπάνιες φωτογραφίες, αναπαραγωγές χειρόγραφων στίχων, υλικό από τα Abbey Road Studios, και τις πρώτες τυπωμένες διαφημίσεις για το άλμπουμ.

Στη Deluxe 2CD έκδοση περιλαμβάνεται ένα βιβλίο 50σελίδων –περίληψη αυτού του box set- ενώ το εξώφυλλο της έκδοσης “2LP Deluxe Vinyl”  είναι πιστό αντίγραφο της πρώτης gatefold κυκλοφορίας.

«Είναι τρελό να σκεφτεί κανείς ότι 50 χρόνια μετά ξαναβλέπουμε αυτό το project με τόσο θαυμασμό για το πώς τέσσερις τύποι, ένας σπουδαίος παραγωγός και οι τεχνικοί του κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης τόσο ανθεκτικό στο χρόνο», γράφει ο Paul McCartney στην εισαγωγή του δικού του κειμένου.

{youtube}2lYudapfHlw{/youtube}'

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured