Αναστασία Τουρούτογλου

Θύμα hackers έπεσε το site του δημοφιλούς διεθνούς φεστιβάλ Coachella στις Η.Π.Α., γεγονός που έχει δημιουργήσει αρκετή αναστάτωση στους εγγεγραμμένους χρήστες του, σε όλον τον πλανήτη. Ειδικά από τη στιγμή που ελέχθη ότι ένας από τους λογαριασμούς που έπεσε θύμα ήδη πουλήθηκε στο Σκοτεινό Δίκτυο: το έγραψε ο Joseph Cox στο ρεπορτάζ του «Someone Is Selling Coachella User Accounts on the Dark Web», το οποίο δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στο Motherboard (δες εδώ).

Ένας εκπρόσωπος ωστόσο της AEG -της εταιρείας δηλαδή πίσω από τη διοργάνωση- έστειλε επίσημη γραπτή ανακοίνωση στο Pitchfork, εξηγώντας τις λεπτομέρειες της επίθεσης και καθησυχάζοντας τους χρήστες ότι τίποτα ευαίσθητο δεν εκλάπη.

Όπως διευκρινίζει, πράγματι κάποιοι έσπασαν τις άμυνες του site και απόκτησαν πρόσβαση σε usernames, μικρά ονόματα και επώνυμα, διευθύνσεις κατοικιών και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά και νούμερα τηλεφώνων και ημερομηνίες γεννήσεων.

Κάπου εκεί, όμως, τελειώνει το κακό: οι hackers δεν απόκτησαν πρόσβαση σε οικονομικές πληροφορίες, ούτε μπόρεσαν να «περάσουν» στα passwords. Η ζημιά λοιπόν είναι ελεγχόμενη, το περιστατικό ήδη ερευνάται από την αστυνομία και το φεστιβάλ συνιστά ψυχραιμία και αυξημένη προσοχή στα λεγόμενα phishing e-mails, που αναμένεται να είναι αρκετά στο επόμενο διάστημα, από τρίτα μέρη που παριστάνουν το Coachella και ζητούν πρόσβαση σε προσωπικές και οικονομικές πληροφορίες.

{youtube}jXv7eRZ8Eto{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured