Αναστασία Τουρούτογλου

Στο γύρισμα του 20ού αιώνα προς τον 21ο, οι Φινλανδοί HIM του Ville Vallo πέτυχαν να υπερβούν τα σύνορα της χώρας τους και να γίνουν αστέρες μεγατόνων στην Ελλάδα, σε ένα νεανικό κοινό που φλέρταρε (μάλλον εκ του ασφαλούς και σε επίπεδο στυλ μόνο) με την παλιά goth αισθητική.

Το "Join Me In Death" του 1999, το πρώτο τους νούμερο 1 single στην πατρίδα, καταγράφηκε ως μεγάλο εναλλακτικό hit στα καθ'ημάς, ενώ τους κέρδισε και το νούμερο 1 της Γερμανίας, ανοίγοντας διάπλατα τις (σημαντικές) αγορές της κεντρικής Ευρώπης. Στον δε 21ο αιώνα θα γοητευτόταν τελικά και η Βρετανία, ακόμα και οι Η.Π.Α. για ένα μικρό διάστημα, εκεί γύρω στο 2005.

Τώρα, όμως, έφτασε καθώς φαίνεται το πλήρωμα του χρόνου: «νιώθουμε ειλικρινώς ότι οι HIM ολοκλήρωσαν τον αφύσικο κύκλο τους και αντίο πρέπει πλέον να λεχθούν», ανακοίνωσε ο Ville Vallo. Συμπληρώνοντας ότι θα κάνουν πρώτα μια αποχαιρετιστήρια περιοδεία, ως ευχαριστήριο δώρο στους fans που τους στήριξαν επί τόσα χρόνια.

Η περιοδεία ξεκινά 14 Ιουνίου από τη Βαρκελώνη και αναμένεται να λήξει 17 Δεκεμβρίου στο Roundhouse του Λονδίνου. Αρκετές ημερομηνίες ωστόσο δεν έχουν ακόμα κλείσει.

Υπάρχει λέτε ενδεχόμενο να τους δούμε και στην Ελλάδα; Θεωρητικά είναι πολύ πιθανό, δεδομένης της απήχησής τους εδώ.

{youtube}1V4AscLidWg{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured