Αναστασία Τουρούτογλου

Περισσότερο και από τους Lynyrd Skynyrd, όταν μιλάμε για southern rock ο νους πάει στους Allman Brothers Band, το συγκρότημα που ίδρυσαν το 1969 στο Jacksonville της Φλόριντα οι αδερφοί Duane & Gregg Allman, μαζί με τον Dickey Betts, τον Berry Oakley, τον Jai Johanny Johanson και τον Butch Trucks.

Είναι έτσι δικαιολογημένη η συγκίνηση του ροκ κόσμου για την είδηση του θανάτου του Butch Trucks, ενός πραγματικά σπουδαίου ντράμερ, που έβαλε τη σφραγίδα του στους πιο διάσημους και επιδραστικούς δίσκους των Allman Brothers, αναπτύσσοντας τα χαρακτηριστικά πια ρυθμικά μοτίβα τους σε συνεργασία με τον έτερο ντράμερ του γκρουπ, Johanson. Ο Trucks, μάλιστα, έμεινε στη μπάντα έως και την οριστική της διάλυση, το 2014. Στη συνέχεια δεν έμεινε ανενεργός, μα έστησε τους Butch Trucks & Very Special Friends (που θα μετονομάζονταν τελικά σε Les Brers), καθώς και τους Butch Trucks & The Freight Train Band.

O Trucks πέθανε ξαφνικά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο West Palm Beach της Φλόριντα. Ήταν 69 ετών. «Είμαι καταστεναχωρημένος», έγραψε ο Gregg Allman, «έχασα έναν ακόμα αδερφό και πονάει με τρόπο που δεν τον περιγράφουν οι λέξεις. Γνωριζόμασταν από έφηβοι, ήμασταν μαζί στην ίδια μπάντα για 45 χρόνια».

update:

Γνωστοποιήθηκε η αιτία θανάτου, δυστυχώς, κατά πώς φαίνεται, ο Butch Trucks αυτοκτόνησε, αυτοπυροβολούμενος στο κεφάλι. Σύμφωνα μάλιστα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η γυναίκα του τον είδε να τραβάει τη σκανδάλη.

Ο μεγάλος ντράμερ αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αδυνατώντας να αποπληρώσει την εφορία, αλλά και την υποθήκη του σπιτιού του -ιστορία που τον είχε ήδη αναγκάσει να πουλήσει την οικία του στο Palm Beach στο μισό της τρέχουσας αξίας της.

{youtube}6VxoXn-0Ezs{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured