Αναστασία Τουρούτογλου

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Thae Yong-ho ένας υψηλόβαθμος Βορειοκορεάτης διπλωμάτης που υπηρετούσε στην πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο, αποστάτησε μαζί με τη γυναίκα του και τους 2 γιους του και ζήτησε καταφύγιο στη Δύση. Αισθανόμενος ασφαλής, πλέον, έδωσε μια συνέντευξη στο Reuters, στην οποία αποκαλύπτει πολλά και διάφορα για το καθεστώς της Βορείου Κορέας, μαρτυρίες τέλος πάντων από πρώτο χέρι για ένα κράτος για το οποίο δεν είμαστε σίγουροι για όσα φτάνουν στα αυτιά μας.

Ο Thae Yong-ho ζωγράφισε με τα πιο μελανά χρώματα τον νυν Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Βόρειας Κορέας και de facto ηγέτη του κράτους Kim Jong-un, μα αίσθηση προκάλεσαν και όσα είπε για τον μεγαλύτερο εξ αίματος αδερφό του Kim Jong-chul, επίσης γιο του Kim Jong-il (1942-2011) και εγγονό του ιδρυτή της χώρας Kim Il-sung (1912-1994).

Σε ερώτηση δηλαδή του δημοσιογράφου αν σε περίπτωση απομάκρυνσης του Kim Jong-un θα είναι εκείνος που θα αναλάβει τα ηνία της εξουσίας, ίσως οδηγώντας τη χώρα σε μια διαφορετική σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, ο Thae Yong-ho υπήρξε αποστομωτικά σαφής: «Τον νοιάζει μόνο ο Eric Clapton. Αν ήταν ένας κανονικός άνθρωπος, θα είχε γίνει κιθαρίστας».

Η μαρτυρία του επιβεβαιώνει τα όσα ξέρουμε για τον Kim Jong-chul, καθώς η πρώτη του εκτός Κορέας δημόσια εμφάνιση είχε καταγραφεί τον Φεβρουάριο του 2011 στη Σιγκαπούρη, σε μια συναυλία του Clapton. Τον οποίον και πήγε να δει ξανά τον Μάιο του 2015 στο Λονδίνο, δίνοντας μάλιστα το παρών και στις 2 συναυλίες που είχε τότε ο παγκοσμίου φήμης κιθαρίστας στο Royal Albert Hall.

{youtube}3n92zksrhbc{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured