Αναστασία Τουρούτογλου

Ένα γράμμα του John Lennon προς τη βασίλισσα της Βρετανίας γραμμένο στα 1969 ανακαλύφθηκε στο ...εσώφυλλο μιας συλλογής από 45άρια, αποκαλύπτει το BBC.

Στην είδηση δεν αναφέρεται ο ιδιοκτήτης της συλλογής, μαθαίνουμε όμως ότι είχε αγοράσει τον δίσκο για 10 λίρες πριν καμιά 20ετία, μα ανακάλυψε το γράμμα τώρα που πήγε να τον κατεβάσει από τη σοφίτα του ώστε να τον πάει στο Λίβερπουλ, στην έκθεση που στήνεται εκεί για τους Beatles.

Όπως και τα υπόλοιπα «Σκαθάρια», έτσι και ο John Lennon είχε τιμηθεί με τον τίτλο του Σερ από την Ελισάβετ Β΄ σε ειδική τελετή στο Μπάκιγχαμ, το 1965.

Στο γράμμα λοιπόν αυτό, ανακοινώνει στη βασίλισσα ότι επιστρέφει την τιμή, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση της Βρετανίας στην πολύκροτη (τότε) σύρραξη μεταξύ Νιγηρίας και Μπιάφρα στη δυτική Αφρική, αλλά και για την υποστήριξη την οποία παρείχε στις Ηνωμένες Πολιτείες στον Πόλεμο του Βιετνάμ.

Υπάρχει και μαύρο χιούμορ, ωστόσο, αφού ο Lennon προβάλλει και έναν τρίτο λόγο -το ότι το 3ο single των Plastic Ono Band "Cold Turkey" (#14 στη Βρετανία, #30 στις Η.Π.Α.) κατρακυλούσε στα βρετανικά charts!

Το γράμμα θεωρείται γνήσιο και η αξία του έχει προσδιοριστεί σε 65.529 ευρώ.

Ο λόγος που δεν εστάλη, είναι η μουτζούρα από μελάνι που έχει γίνει στην εναρκτήρια φράση «Your Majesty» -προφανώς ο Lennon έγραψε κάποιο δεύτερο γράμμα τέλειο σε εμφάνιση και αποφάσισε να κάνει ένα μικρό δώρο σε όποιον fan τύχαινε να αγοράσει κάπου, κάποτε, τη συγκεκριμένη δισκογραφική έκδοση.

{youtube}jo7A02KtuDw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured