Αναστασία Τουρούτογλου

Λίγα τραγούδια των τελευταίων χρόνων έχουν απολαύσει το παγκόσμιο στάτους επιτυχίας του "Uptown Funk", τραγουδιού του Mark Ronson από το περσινό άλμπουμ Uptown Special, με φωνητικά από τον Bruno Mars, που κατέκτησε τα νούμερο 1 Αμερικής, Βρετανίας, Γαλλίας και κάμποσων ακόμα χωρών.

Τώρα όμως οι Collage, μια funk μπάντα από τα 1980s,  διαμαρτύρονται ότι το κομμάτι αντιγράφει «ξεκάθαρα και εσκεμμένα» (όπως γράφει στην αγωγή την οποία κατέθεσαν) το δικό τους single "Young Girls", από το άλμπουμ του 1983 Get In Touch -το οποίο, παρεμπιμπτόντως, δεν είχε κάνει τίποτα στα charts της εποχής.

Αυτή είναι η δεύτερη κατηγορία που εξαπολύεται κατά του τραγουδιού, αφού νωρίτερα στη χρονιά και οι Sequence παραπονέθηκαν ότι στοιχεία του παραπέμπουν στο δικό τους "Funk You Up", χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχουν κινηθεί νομικά.

Ο Ronson με τον Mars, πάντως, παραδέχονται ότι υπάρχουν ομοιότητες μόνο με το "Oops, Up Side Your Head" των Gap Band -και γι' αυτό έσπευσαν να προσθέσουν στα credits τα μέλη τους, προτού βρεθούν με μια καταδικαστική απόφαση σαν κι αυτή που βάρυνε τους Pharrell Williams & Robin Thicke για το "Blurred Lines".

Για την ώρα, δεν έχουν κάνει καμία ανάλογη κίνηση προς την πλευρά των Sequence ή (πολύ περισσότερο) των Collage, κάτι που αρκετοί ερμηνεύουν ως αυτοπεποίθηση εκ μέρους τους, ότι στα δικαστήρια οι Collage δεν πρόκειται να δικαιωθούν.

{youtube}OPf0YbXqDm0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured