Αναστασία Τουρούτογλου

Αν και οι περισσότεροι φίλοι της εγκεφαλικής electronica γνωρίζουν τον 42χρονο Leyland Kirby χάρη στο project V/Vm, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει τραβήξει την προσοχή χάρη στο έτερό του project, The Caretaker -με το οποίο έχει μάλιστα επιστρέψει και φέτος, βγάζοντας το άλμπουμ Everywhere Αt Τhe Εnd Οf Τime (Stage 1).

Ο Caretaker δίσκος ωστόσο που έχει συζητηθεί περισσότερο, βρίσκεται 5 χρόνια πίσω και είναι το An Empty Bliss Beyond This World, μια εκλεκτική δουλειά πάνω στις προσλαμβάνουσες της μνήμης σε ασθενείς που πάσχουν από Αλτζχάιμερ (θυμηθείτε την κριτική της Όλγας Σκούρτη, με ένα κλικ εδώ). Πρόκειται για έναν δίσκο που μπήκε στους καλύτερους του 2011 από το Pitchfork και συζητήθηκε ευρέως, σε μια κλίμακα η οποία ξεκινά από το BBC και (λέγεται πως) φτάνει ως το ...ρώσικο Playboy!

Το άλμπουμ επανακυκλοφορεί τώρα σε συλλεκτικές ροζ και μαύρες κόπιες βινυλίου, με αυστηρή μάλιστα ποσόστωση αγοράς: επιτρέπεται μόνο 1 παραγγελία ανά άτομο. Η έκδοση αυτή μάλλον φωτίζει καλύτερα το αινιγματικό artwork του Ivan Seal (πάντα είναι αλλιώς να βλέπεις ένα εξώφυλλο σε βινυλιακή διάσταση), ενώ και το μέσο δείχνει πιο «φυσικό» για την αποτύπωση της όλης εμπειρίας, αφού μέρος της βασίστηκε σε αρχαϊκούς ήχους από τη συλλογή με singles 78 στροφών του πρώτου μισού του 20ου αιώνα την οποία κατέχει ο Kirby. 

Αν ψάχνετε για παράδειγμα το «ονειρικό» sample στο παρακάτω κομμάτι, αναζητήστε το "Goodnight, My Beautiful" της ορχήστρας του Russ Morgan, από το μακρινό 1937.

{youtube}vFlUMQkH8gY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured