Αναστασία Τουρούτογλου

Είναι μία από τις πλέον γνωστές εικόνες σε κάθε μουσικόφιλο, αλλά κι ένας από τους πιο μεγάλους Μύθους του ροκ εν ρολ: ο Iggy Pop, νέος, μεσήλικας, ζαρωμένος πλέον, πάντα να τραγουδά γυμνός από τη μέση και πάνω (συχνά μάλιστα against all odds).

Ίσως μάλιστα να είναι πια μια τόσο οικεία εικόνα, ώστε κανείς να μην αναρωτήθηκε: γιατί;

Για όλα ωστόσο υπάρχει μια εξήγηση και ο Iggy είπε την ιστορία με λεπτομέρειες, μιλώντας πριν λίγες μέρες στο Red Bull Music Academy του Μόντρεαλ, με αφορμή (συν τοις άλλοις) το ντοκιμαντέρ για τους Stooges που έφτιαξε ο Jim Jarmusch και βγαίνει στους αμερικάνικους κινηματογράφους μέσα στον μήνα.

«Όταν παράτησα το κολέγιο για να ξεκινήσω τους Stooges», είπε, «κράτησα τη φοιτητική κάρτα για τη βιβλιοθήκη, γιατί ήθελα να συνεχίσω να μπορώ να έχω πρόσβαση στα βιβλία. Κυρίως σε εκείνα για τη θρησκεία και τον πολιτισμό».

Σε αυτά λοιπόν, ο Iggy διάβαζε συχνά για τους Φαραώ της αρχαίας Αιγύπτου. Και τους έβλεπε πάντα γυμνούς από τη μέση και πάνω, στις αναπαραστάσεις. «Ποτέ δεν φορούσαν πουκάμισο ή κάτι ανάλογο και κάτι τέτοιο μου έμοιαζε πολύ σωστό», σχολίασε, «αισθανόμουν κι ο ίδιος να χάνομαι μέσα στα πουκάμισα». Κι έτσι, τόσο απλά, ξεκίνησαν όλα.

{youtube}PQNBii8Kogw{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured