Αναστασία Τουρούτογλου

Γράμμα προς τον Κυβερνήτη της Τζώρτζια, Nathan Deal - απ' όπου και κατάγεται - έγραψε εχθές ο Michael Stipe, ζητώντας του να ακυρώσει στην συγκεκριμένη Πολιτεία το νόμο με αριθμό 859 σύμφωνα με τον οποίο οποισδήποτε άνω των 21 ετών έχει το δικαίωμα να οπλοφορεί ελεύθερα σε πανεπιστημιακούς χώρους.

Ο συγκεκριμένος νόμος επιτρέπει σε κάθε ενήλικο πολίτη επιθυμεί να εκδόσει αυτόματη άδεια οπλοφορίας και να εισέρχεται με όπλο στα campuses των Πανεπιστημίων, εκτός από τους κοιτώνες και τις αθλητικές εκδηλώσεις.

Ο τραγουδιστής των R.E.M. που είναι πολύ συνδεδεμένος με τον Πανεπιστήμιο της Τζώρτζια, έχοντας φοιτήσει εκεί και έχοντας γνωρίσει εντός των τοιχών του τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, ζητάει τώρα από τον Deal να μην επιτρέψει να περάσει ο νόμος σε εφαρμογή, εξηγώντας στην επιστολή του τις ανησυχίες του για την δημόσια ασφάλεια των φοιτητών.

«Ανησυχώ πολύ για το τι μπορώ να σημαίνει το να μπορεί να οπλοφορεί ο οποιοσδήποτε σε χώρους όπου καταναλώνεται αλκοόλ. Ανησυχώ για την ασφάλεια όσων δέχονται επιθέσεις για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, οι οποίοι μπορεί να βρεθούν από τη μία στιγμή στην άλλη αντιμέτωποι με κάποιον που κρατάει πιστόλι. Ανησυχώ ακόμα και για τις διαφωνίες που μπορεί να λάβουν χώρα μέσα σε μία πανεπιστημιακή αίθουσα», έγραψε ο Stipe.

Επίσης τονίζει ότι μετά από πρόσφατη δημοσκόπηση έγινε σαφές ότι και το 78% των κατοίκων της Πολιτείας δεν επιθυμούν να τεθεί σε εφαρμογή ο συγκεκριμένος νόμος.


{youtube}j7oQEPfe-O8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured