Αναστασία Τουρούτογλου

Σε μία εποχή όπου όλες οι δισκογραφικές εταιρίες προσπαθούν να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη τους απέναντι στο ίντερvετ, η EMI κάνει μια ανανεωτική κίνηση προκειμένου να προσελκύσει περισσοτέρους καλλιτέχνες να χρησιμοποιήσουν υλικό από τους καταλόγους της στις δισκογραφικές δουλειές τους.  Πώς; Επιτρέποντας τους να χρησιμοποιήσουν όποιο sample θέλουν δωρεάν για το πρώτο εξάμηνο.

Σύμφωνα μάλιστα με το επίσημο Δελτίο Τύπου η εξάμηνη... αμνηστία θα ισχύει και για όσους καλλιτέχνες χρησιμοποίησαν κάποιο sample από τους καταλόγους της εταιρίας πριν από αυτή την ανακοίνωση, και η δωρεάν περίοδος των 6 μηνών θα συμψηφιστεί στο συνολικό κόστος και θα αφαιρεθεί. 

Τα παραπάνω ισχύουν και για μικρότερες εταιρίες που περιλαμβάνονται στους κόλπους της EMI όπως οι KPM, Music House, Ded Good και Selected Sound. 

H εταιρία δήλωσε ότι η ιδέα πίσω από αυτή την απόφαση είναι το να ενθαρρύνει τους καλλιτέχνες να ανακαλύψουν εκ νέου το παλαιότερο της υλικό και να του δώσουν μία νέα πνοή μέσω της δουλειάς τους.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured