Αναστασία Τουρούτογλου

Με το πρώτο του Oscar έφυγε από τη φετινή τελετή ο Alexandre Desplat, που πολλοί θεωρούν ως τον καλύτερο δημιουργό κινηματογραφικής μουσικής των τελευταίων χρόνων.

Μάλιστα, πολλοί φίλοι του αναφώνησαν «επιτέλους!» σε Facebook & Twitter posts, καθώς ο Γάλλος συνθέτης έχει προταθεί άλλες 6 φορές μέχρι σήμερα (The Queen το 2007, The Curious Case of Benjamin Button το 2009, Fantastic Mr. Fox το 2010, The King's Speech το 2011, Argo το 2013 και Philomena το 2014), χωρίς όμως αντίκρισμα. Φέτος ο Desplat ήταν υποψήφιος με δύο soundtrack (The Grand Budapest Hotel + Imitation Game) και κέρδισε τελικά με το πρώτο. 

Στους χαμένους έμειναν ο Hans Zimmer (υποψήφιος για το Interstellar), ο Gary Yershon (υποψήφιος για το Mr. Turner) και ο Ισλανδός Jóhann Jóhannsson (υποψήφιος για το The Theory Of Everything).

Το Oscar πρωτότυπου τραγουδιού κατέληξε στα χέρια του Common και του John Legend, για τη συνεργασία τους "Glory", που ακούγεται στο Selma της Ava DuVernay -κομμάτι γραμμένο από τους ίδιους, με τη συνδρομή του Che "Rhymefest" Smith. 

Χαμένοι της χρονιάς, ο Adam Levine των Maroon 5 με το "Lost Stars" (Begin Again), η Rita Ora για την οποία έγραψε η Diane Warren το "Grateful" (Beyond The Lights), οι Tegan & Shara feat. The Lonely Island ("Everything Is Awesome", για το The Lego Movie) και ο σπουδαίος Glen Campbell ("I'm Not Gonna Miss You", από το ντοκιμαντέρ Glen Campbell: I'll Be Me, με θέμα τη ζωή του).

{youtube}EeUGLJxzbGU{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured