Αναλυτικά οι αναβολές και οι ακυρώσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων που έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής, έπειτα από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη:

Την αναβολή της μουσικής διαμαρτυρίας που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 2 Μαρτίου, έξω από το Θέατρο Μαρία Κάλλας, πρώην Ολύμπια, ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), συμμετέχοντας στο τριήμερο εθνικό πένθος που κήρυξε η κυβέρνηση έπειτα από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό ατύχημα στα Τέμπη.

Ματαιώθηκαν όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβανομένης της Τελετής Έναρξης στο πλαίσιο της οποίας είχε προγραμματιστεί και συναυλίας του Pan Pan στην Αγορά Μοδιάνο.

Αναβάλλονται όλες οι παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για τρεις ημέρες. Περισσότερα στη σχετική ανακοίνωση του ΚΘΒΕ.

Κλειστό παραμένει έτσι κι αλλιώς, το Εθνικό Θέατρο.

Από κοινή συνεννόηση αποφασίστηκε τα ιδιωτικά θέατρα της χώρας να λειτουργήσουν κανονικά κατά την διάρκεια του τριημέρου του εθνικού πένθους, τηρώντας ενός λεπτού σιγή, στην έναρξη των παραστάσεών τους, για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων.

Οι εκθέσεις και οι εικαστικές εγκαταστάσεις της 2023 Ελευσίς δεν θα λειτουργήσουν από 1 έως 3 Μαρτίου και η δράση Μυστήριο 49 Συμπόσια, που ήταν προγραμματισμένη για τις 4 Μαρτίου αναβάλλεται. Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Αναβάλλεται η εκπομπή «Μουσικό Κουτί» στην ΕΡΤ1. Σχετική ανακοίνωση ανάρτησε ο Νίκος Πορτοκάλογλου στα προφίλ κοινωνικής δικτύωσής του.

Αναβάλλεται το αφιέρωμα Radio Days που είχαν προγραμματίσει ο Αθήνα 9.84 και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος 2-5 Μαρτίου.

Αναβάλλονται οι προγραμματισμένες συναυλίες του Γιάννη Αγγελάκα σε Γιάννενα (3/3) και Κέρκυρα (4/3), η πρεμιέρα του Γιάννη Χαρούλη στο VOX (η οποία μετατέθηκε για τις 14/3), καθώς η συναυλία της Μαρίνας Σάττι στο Principal Club Theater στον Μύλο (3/3) και οι συναυλίες της Μαρίας Παπαγεωργίου σε Θεσσαλονίκη και Βόλο.

Κλειστές παραμένουν οι τρεις σκηνές του Σταυρού του Νότου ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε η ζωντανή εμφάνιση του Παντελή Θαλασσινού

Αναβάλλονται μέχρι και την Παρασκευή όλες οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση καθώς και στο Μέγαρο Μουσικής με εξαίρεση τις συναυλίες της ιταλικής Ορχήστρας Φλωρεντινού Μουσικού Μαΐου, υπό την διεύθυνση του διάσημου μαέστρου Ντανιέλε Γκάττι, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για μουσικό πρόγραμμα κλασικής μουσικής. 

Η αρχικά προγραμματισμένη για την Παρασκευή 3 Μαρτίου συναυλία της Santa Salut στο Arch Club-Live Stage αναβάλλεται για το Σάββατο 4 Μαρτίου. Το live θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο. Περισσότερα εδώ.

Αναβάλλεται η live παρουσίαση δίσκου των The Loose Ties που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 3 Μαρτίου στο six d.o.g.s. Σύντομα θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία.

Στις 17 Μαρτίου μεταφέρεται η εμφάνιση των Amalia & The Architects με τον D3lta στο six d.o.g.s., που είχε αρχικά προγραμματιστεί για το Σάββατο 4 Μαρτίου.

H εμφάνιση της Πέννυ Μπαλτατζή που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 3 Μαρτίου μετατίθεται για τις 7 Απριλίου. Οι εμφανίσεις της στις 10 και 17 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά.  

Η Ρίτα Αντωνοπούλου θα κάνει τελικά την πρώτη της εμφάνιση στις 10 Μαρτίου και η συναυλία της 3ης Μαρτίου θα μεταφερθεί στις 22 Απριλίου.

Ο Λεωνίδας Μπαλάφας δεν θα εμφανιστεί στις 3 Μαρτίου. Θα ξεκινήσει τα live του από 10 Μαρτίου και για τις επόμενες Παρασκευές.

Η προγραμματισμένη για 3 Μαρτίου εμφάνιση της Μαρίζας Ρίζου μεταφέρεται για την Παρασκευή 7 Απριλίου.

Η περφόρμανς του Γιώργου Κουτλή στην Εθνική Πινακοθήκη θα πραγματοποιηθεί τελικά το τριήμερο Σάββατο 4, Κυριακή 5 και Δευτέρα 6 Μαρτίου με δύο παραστάσεις ανά ημέρα, στις 19.30 & στις 21.30.

 

Το εθνικό πένθος τίθεται σε ισχύ από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων. Αυτό το άρθρο βρίσκεται εν εξελίξει, μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες ανακοινώσεις.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured