φωτογραφία: Γιάννης Μαργετουσάκης

Μετά από ένα διάλειμμα, ο Σωκράτης Μάλαμας επιστρέφει τώρα στον κύκλο τραγουδιών που έχει ονομάσει Τα Σκέτα, δημοσιεύοντας μία ακόμα διασκευή του σε Βασίλη Τσιτσάνη -αυτή τη φορά στο τραγούδι "Το Καράβι" του Βασίλη Τσιτσάνη: μπορείτε να την ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας παράλληλα και το βιντεοκλίπ που έφτιαξε η Κλέλια Ρενέση.

«Τα τραγούδια αυτά μου έδωσαν τη δυνατότητα να "βγάλω μεροκάματο" όπως λέμε στην πιάτσα, για είκοσι χρόνια περίπου, στα μαγαζιά της νύχτας ως κιθαρίστας και τραγουδιστής», δήλωσε ο Μάλαμας. Χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει αν σκοπεύει να μαζέψει τις ηχογραφήσεις σε κάποιον νέο δίσκο ή πότε ακριβώς θα έπρεπε να περιμένουμε κάποια σχετική κυκλοφορία σε φυσική μορφή.

Η διασκευή ακολουθεί την πρακτική όσων τραγουδιών έχουν προηγηθεί στον σχετικό κύκλο, αυτή δηλαδή της λιτής εκτέλεσης, μόλις με 2 κιθάρες -μία την παίζει ο ίδιος ο Μάλαμας, την άλλη ο Δημήτρης Λάππας. Στην ερμηνεία συνδράμει στο ρεφρέν και η Ιουλία Καραπατάκη.

Ο Βασίλης Τσιτσάνης έγραψε το "Καράβι" σε στίχους Κώστα Βίρβου το 1959 και το κυκλοφόρησε σε δίσκο 45 στροφών, με ερμηνεύτρια τη Λάουρα και τον ίδιο στις δεύτερες φωνές του ρεφρέν. Το τραγούδι ακούστηκε μέσα στην ίδια χρονιά και στην ταινία του Γιώργου Ζερβουλάκου Για το Ψωμί και τον Έρωτα.

{youtube}VA78Y6DHGgs{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured