Δεν είναι ευρέως γνωστή η διασύνδεση του Μίκη Θεοδωράκη με το ποδόσφαιρο -ίσως μάλιστα εκπλήσσει κάποιους ότι υπάρχει και τέτοια.

Γι' αυτό και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το βιβλίο που έγραψε ο δημοσιογράφος Γιάννης Γ. Γεωργάκης με τίτλο Κόμμα Αλλάζουμε, Ομάδα Ποτέ ή όταν ο Μίκης Θεοδωράκης Συνάντησε το Ποδόσφαιρο, βασισμένος στο αρχείο του βετεράνου ποδοσφαιριστή Νίκου Μάλλιαρη.

38ii-2.png

Το βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ιανός και την Παρασκευή 17 Μαΐου θα γίνει και η επίσημη παρουσίασή του, στο καφέ του Ιανού (Σταδίου 24), στις 18.00. Για το βιβλίο θα μιλήσει μάλιστα ο ίδιος ο Μάλλιαρης, αλλά και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο δημοσιογράφος Θάνος Σαρρής, η ηθοποιός και δημοσιογράφος Όλγα Νικολαΐδου, καθώς και ο γνωστός σκιτσογράφος Στάθης (Σταυρόπουλος).

Στο βιβλίο τεκμηριώνεται η σχέση που είχε ο Μίκης Θεοδωράκης τόσο με την Εθνική Ομάδα, όσο και με τον Ολυμπιακό, σε επίπεδο συλλόγων -για όσους τυχόν αναρωτιούνται τι ομάδα είναι ο μεγάλος μας συνθέτης. Θίγονται όμως και θέματα γενικότερης διασύνδεσης του ποδοσφαίρου με τον πολιτισμό, αλλά και επίκαιρα ζητήματα, όπως είναι λ.χ. η εμπορευματοποίηση του αθλήματος και η βία στα γήπεδα.

{youtube}azm9YNlaoRM{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured