news.team

H βίλα της Ζωζώς Σαπουντζάκη στην Κινέτα αποτελεί κομμάτι του ...νεοελληνικού μύθου εδώ και μισό αιώνα πια, από το 1968, όταν η Πειραϊκή Πατραϊκή την πήγε ανεπιτυχώς στα δικαστήρια προσπαθώντας να την κατασχέσει.

Τώρα, η περίφημη βίλα βρίσκεται κι αυτή ανάμεσα στα σπίτια που έγιναν στάχτη λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική, οι οποίες έχουν βουλιάξει τη χώρα στο πένθος. Το οίκημα δεν αποτελούσε μάλιστα εξοχικό, όπως λάθος έχει αναγραφεί κατά καιρούς, μα την κατοικία της Θεσσαλονικιάς σταρ, εδώ και αρκετά πια χρόνια. Η ίδια χρειάστηκε δηλαδή να το εγκαταλείψει εσπευσμένα καθώς οι φλόγες έφταναν στην περιοχή, μεταβαίνοντας στο Λουτράκι, όπου της πρόσφερε στέγη μια καλή της φίλη.

«Κάηκε μέχρι και το ψυγείο», δήλωσε η Σαπουντζάκη, τονίζοντας όμως ότι τίποτα δεν τη λυπεί περισσότερο από το γεγονός ότι καταστράφηκαν ολοσχερώς αντικείμενα με τεράστια συναισθηματική αξία, που αποτελούσαν πολύτιμες αναμνήσεις από τη ζωή και τη μακρά καριέρα της: «Τα πορτρέτα μου, οι παιδικές μου φωτογραφίες, οι φωτογραφίες των γονιών μου, όλα έγιναν στάχτη. Ένα μπαούλο με φωτογραφίες -από παιδί μέχρι σήμερα, τα πάντα. Δεν αναπληρώνονται με τίποτα όλα αυτά».

Παρά ταύτα, ξεκαθάρισε ότι το δράμα δεν συγκρίνεται με το γεγονός των τόσων θανάτων: «εδώ πέθαναν άνθρωποι, κάηκαν παιδιά, κάηκαν ολόκληρες οικογένειες. Λυπάμαι, κουράγιο».

{youtube}0BuL4Ak3IEI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured