Το Φεστιβάλ Δρόμου της Καλαμάτας είχε φέτος κάθε λόγο να γιορτάζει, καθώς συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας στα καλοκαιρινά δρώμενα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, την οποία και συντονίζει σταθερά με τη δράση της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής. Τελικά, όμως, η επέτειος δεν αποδείχθηκε τυχερή.

Το αρχικό πρόγραμμα για φέτος ήθελε το Φεστιβάλ Δρόμου 4ήμερο, με χώρο διεξαγωγής το Πάρκο του ΟΣΕ. Όμως η πύρινη τραγωδία στην Αττική και η πανελλαδική θλίψη την οποία σκόρπισε οδήγησε τη διοργάνωση να ακυρώσει την 1η μέρα (Πέμπτη 26 Ιουλίου), στην οποία headliners θα έπαιζαν τα Μωρά Στη Φωτιά.

Η 2η μέρα (Παρασκευή 27 Ιουλίου) τελέστηκε κανονικά, με headliners τους Fundracar και τον Εισβολέα, ενώ υπήρξε και μέριμνα για κουτί οικονομικής ενίσχυσης υπέρ των πληγέντων πυρόπληκτων της Αττικής. Ωστόσο το επόμενο πρωινό επιφύλαξε μια δυσάρεστη έκπληξη: ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ανακάλεσε την άδεια που είχε δώσει στο φεστιβάλ, με αποτέλεσμα την ακύρωση της 3ης και 4ης ημέρας, όπου επρόκειτο να εμφανιστούν ως headliners οι Nightstalker και οι Θραξ Πανκc.

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα Θάρρος, αιτία της ανάκλησης της άδειας ήταν ότι οι συναυλίες κράτησαν παραπάνω από τη συμφωνημένη ώρα, με αποτέλεσμα την έντονη ενόχληση των όσων κατοικούν γύρω από τον χώρο διεξαγωγής.

Με ανακοίνωσή της, η διοργάνωση ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για τη μη τήρηση του ωραρίου και ζήτησε συγγνώμη τόσο από τους κατοίκους που ενοχλήθηκαν, όσο και από τους καλλιτέχνες της 3ης και 4ης μέρας που ήρθαν στην Καλαμάτα και δεν θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό τη δουλειά τους. Παρά ταύτα, δεν έκρυψαν ότι βρήκαν την απόφαση «πολύ αυστηρή», ενώ τόνισαν ότι σε πρόσφατη εκδήλωση του ίδιου έγινε παρόμοιο λάθος, χωρίς καμία συνέπεια.

Η αρχική μάλιστα αντίδραση έγινε σε διαφορετικούς τόνους: όταν δηλαδή ένας από τους υπεύθυνους του φεστιβάλ ανακοίνωσε στον συγκεντρωμένο κόσμο τα καθέκαστα, το μεν πλήθος αντέδρασε με αποδοκιμασίες, ενώ κι εκείνος δήλωσε ότι όλα αυτά είναι «πολύ προσβλητικά», προσθέτοντας ότι το φεστιβάλ δεν θα ξαναγίνει στο Πάρκο του ΟΣΕ και ότι ο πολιτισμός δεν πρέπει να ελέγχεται από την πολιτική. Μπορείτε να δείτε τα γεγονότα στο βίντεο στο τέλος της είδησης.

Η ένταση μάλιστα συνεχίστηκε, καθώς μερίδα κόσμου αρνήθηκε να αποχωρήσει από το πάρκο σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς η διοργάνωση απομάκρυνε τις εγκαταστάσεις της και έστησε εκεί αυτοσχέδιο πάρτυ, με αποτέλεσμα νέα αντίδραση του Δήμου, που θεώρησε ότι το φεστιβάλ συνεχίζεται. Αρκετοί μάλιστα από τους παρευρισκόμενους τόνισαν και προφορικά, αλλά και με σχόλιά τους στα social media, ότι κοντά είναι πλέον οι δημοτικές εκλογές, στέλνοντας μήνυμα προς το Δημαρχείο.

{youtube}LBWFR22YeME{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured