Αναστασία Τουρούτογλου

Υποτροφίες για Έλληνες υπηκόους που σκοπεύουν να τελειοποιήσουν τις σπουδές τους σε επίπεδο Bachelor ή Master σε (αναγνωρισμένες από το κράτος μας) σχολές του εξωτερικού κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016/2017, ανακοίνωσε ότι προσφέρει το Δ.Σ. του συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής». Οι υποτροφίες είναι συνολικά τρεις και αφορούν βιολί, βιόλα και πολιτισμική διαχείριση.

Οι υποτροφίες σε βιολί και βιόλα προέρχονται από το κληροδότημα Αλεξάνδρα Τριάντη και απευθύνονται σε άτομα ηλικίας μέχρι 30 ετών, απόφοιτους ή τελειόφοιτους Ωδείων, που έχουν γίνει δεκτοί για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος από τη Σχολή στην οποία προγραμματίζουν να φοιτήσουν. Η τελική επιλογή θα γίνει κατόπιν ακροάσεως των υποψηφίων από Επιτροπή διακεκριμένων ειδικών, η οποία με τη σειρά της θα κάνει σχετική εισήγηση στο Δ.Σ. των Φίλων της Μουσικής. 

Η υποτροφία πολιτισμικής διαχείρισης προέρχεται από το κεφάλαιο Κυβέλη-Γιάννης Χορν και απευθύνεται σε άτομα ηλικίας μέχρι 35 ετών, που έχουν γίνει δεκτά για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος από σχετική με την ειδικότητα Σχολή. Η επιλογή των υποτρόφων θα γίνει με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου. 

Διευκρινίζεται ότι η διάρκεια των υποτροφιών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 3 χρόνια και το Δ.Σ. των Φίλων της Μουσικής είναι το μόνο αρμόδιο να αποφασίζει σχετικά. Το ύψος επίσης της κάθε υποτροφίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ. Υποτροφία τέλος δεν μπορεί να λάβει υποψήφιος ο οποίος θα λάβει για το ίδιο διάστημα όμοια υποτροφία από άλλο φορέα.

H προθεσμία εντός της οποίας οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανέρχεται σε 45 ημέρες από τη δημοσίευση της προκήρυξης στον ημερήσιο τύπο.

Για την αίτηση και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Συλλόγου www.sfm.gr.

Πληροφορίες: Γραμματεία Συλλόγου, Τ. 210 7282566/567 (10:00-16:00), Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη.

{youtube}DiqaaO1SYT0{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured