Αναστασία Τουρούτογλου

Καλοκαίρι έρχεται και το εγχώριο συναυλιακό κοινό είναι συνηθισμένο να βλέπει αγαπημένους Έλληνες καλλιτέχνες και επιτυχημένα χειμερινά προγράμματα σε υπαίθριους χώρους, βραδιές που κι εμείς έχουμε συνηθίσει ότι είναι κατάμεστες, συχνά μάλιστα και sold-out.

Τρεις ωστόσο από τους πιο αγαπητούς και οικείους χώρους, δεν θα φιλοξενήσουν φέτος παρά μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού συναυλίες: ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών κήρυξε επίσημο εμπάργκο στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, στο Κατράκειο της Νίκαιας και στο Κηποθέατρο Παπάγου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην άρνηση των ομώνυμων Δήμων να τους μειώσουν τα ενοίκια.

«Ζητήσαμε να πληρώνουμε ένα ενοίκιο 6% επί του καθαρού εισιτηρίου, αφού αφαιρεθούν ο ΦΠΑ και η ΑΕΠΙ», δήλωσε η ταμίας του Συνδέσμου Διοργανωτών Κατερίνα Σταματάκη, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών «αλλά οι δήμοι που διαχειρίζονται τα παραπάνω θέατρα, δεν αποδέχτηκαν την πρόταση».

Έτσι, οι καθιερωμένες συναυλίες θα λάβουν φέτος χώρα στο Θέατρο Πέτρας (Πετρούπολη), στο Βεάκειο (Πειραιάς), ευτυχώς και στην Τεχνόπολη (Γκάζι). Όπως γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος στο e-tetRadio, το Θέατρο Πέτρας και το Βεάκειο έριξαν το ποσοστό τους στο 6%, ενώ η Τεχνόπολη παίρνει 5% επί της τιμής κι ένα εφάπαξ ποσό 6.000 ευρώ.

{youtube}urk8nV6jb-E{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured