«Κοίτα, λίγες μέρες μένουν ακόμα, μέχρι να φύγω για πάντα -from this HELLHOLE- οπότε λέω να μην αφήσω το γκομενάκι να περιμένει.»

Οι μακιγιαρισμένες με glitter και πολύχρωμα ντυμένες φίλες της 17χρονης ηρωίδας του Milky Way, οι οποίες επίσης δεν βλέπουν την ώρα να δραπετεύσουν από αυτήν την «τρύπα» και να κυνηγήσουν τα θέλω τους, σκάνε στα γέλια και της γνέφουν «άντε, πήγαινε». Στην επόμενη σεκάνς θα δούμε την μικρή να κάνει σεξ με το αγόρι της μέσα σε ένα βανάκι. Θα μπορούσε να είναι σκηνή από διεθνή παραγωγή, μόνο που η κοκκινομάλλα τύπισσα με το αμερικανικό χιούμορ λέγεται απλά… Μαρία, μένει στην ελληνική επαρχία (κάπου απροσδιόριστα στον Βορρά, κοντά στο Κιλκίς) και ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια στο πλευρό της Φουρέιρα, ενώ το «γκομενάκι» δουλεύει χρόνια σε βενζινάδικο, μα θα ήθελε να είχε γίνει μπάτσος, για «τα φράγκα» και «την στολή».

Στην νέα σειρά του βραβευμένου στις Κάννες Βασίλη Κεκάτου που μας έκλεισε μέσα το βράδυ της Πέμπτης 2 Νοεμβρίου και μας κράτησε συντονισμένους στο MEGA μεταμεσονυκτίως, οι ήρωες μιλούν όπως όντως μιλάει η νεολαία (ή έστω, η ξενομανής μερίδα αυτής) και η σύνθεση της σχολικής παρέας τους περιλαμβάνει ένα queer αγόρι με bowl cut κούρεμα και σκουλαρίκια κι ένα μαύρο κορίτσι με σιδεράκια. Αν στο team είχε συμπεριληφθεί και ένα παχύσαρκο άτομο, όπως εύστοχα παρατήρησε κάποιος χθες βράδυ στο Twitter, το cast θα έκανε τικ σε όλα τα κουτάκια συμπερίληψης για τα οποία στρεσάρονται εδώ και κάποια χρόνια δημιουργοί και brands. (Δεν το λέω για κακό.)

«Λογικά ζουν στο Κεντάκι Ημαθίας» μου σκάει μήνυμα στο κινητό. Λύνομαι στα γέλια, it’s funny cause it’s true. Τα πλάνα του Διευθυντή Φωτογραφίας Γιώργου Βαλσάμη κάνουν τον τόπο στον οποίο διαδραματίζεται η σειρά να δείχνει, όχι «κόλαση», όπως τον χαρακτηρίζουν τα παιδιά της ιστορίας αλλά μαγικός -εμένα δεν μου θυμίζει Αμερική, αλλά Σκανδιναβία. Απαντάω με το emoji που δακρύζει από τα γέλια και συνεχίζουμε τις εξυπνάδες μέχρι τους τίτλους τέλους. Η τελευταία φορά που συντονίστηκα σε ελληνικό κανάλι και σχολίαζα ένα επεισόδιο σειράς σε real-time με κάποιον σε chat ήταν όταν είχε βγει το Maestro του Παπακαλιάτη. Θυμίζει λίγο το «στήσιμο» το Maestro. Και οι δύο σειρές ξεκινούν με το focus τους σε μια γυναίκα που συστήνεται σε πρώτο πρόσωπο στον θεατή και περιγράφει το καθημερινό της βίωμα. Και οι δύο σειρές θέλουν να τσαλακώσουν το αφήγημα της «αγίας ελληνικής οικογένειας». Και οι δύο σειρές μπλέκουν στα cast νέους ηθοποιούς με παλιές καραβάνες. Και οι δύο σειρές στηρίζουν την μη συμβατική σεξουαλική αυτοδιάθεση και προβάλλουν πιστευτούς gay χαρακτήρες. Μόνο που το δράμα του Παπακαλιάτη λαμβάνει χώρα σε ένα απολύτως οικείο πλαίσιο, που μπορεί να κατανοήσει ο «μέσος Έλληνας πολίτης», ενώ το στόρι του Κεκάτου έχει πιο «ψαγμένες» αναφορές, δεν αφορά τη μάζα, είναι πιο προκλητικό, πιο “edgy”.

«Τι θα κάνω όταν μεγαλώσω; Θα ανοίξω έναν λογαριασμό στο Only Fans και θα βγάζω φωτογραφίες τα πατουσάκια μου και θα τα πουλάω σε άντρες όπως εσείς. Δεν πιστεύετε πως μπορώ να τα καταφέρω; Είναι επειδή δεν έχετε δει τα πατουσάκια μου.»

Ο νεοφερμένος μαθητής Τζο (με το bowl cut και τα σκουλαρίκια) έχει ενοχληθεί που ο δάσκαλος τον αποκάλεσε Ιωσήφ και δεν του καίγεται καρφάκι αν αυτό που μόλις ξεστόμισε σκανδάλισε τον ενήλικο που τον κοιτά αποσβολωμένος.

Στο πρώτο επεισόδιο του Euphoria (η αισθητική επιρροή του οποίου είναι εμφανέστατη εδώ), η ηρωίδα που υποδύεται η Hunter Schafer ψάχνεται στο Tinder, κάνει match με κάποιον πολύ μεγαλύτερό της σε ηλικία και χωρίς πολλά-πολλά, δεύτερες σκέψεις ή ηθικούς φραγμούς τον συναντά για sex και βίτσια. Δεν είναι εύκολο ενδεχομένως για έναν μεσήλικα, πόσο μάλλον έναν γονέα έφηβου παιδιού να αποδεχθεί πως η αυτοδιάθεση μέσω Only Fans, Tinder ή Grindr αποτελεί όλο και περισσότερο τυπική «σεξουαλική συμπεριφορά» την σήμερον ημέρα, αλλά όποιος επιλέγει να ζει στην άγνοια, ξεκάθαρα βρίσκεται σε άρνηση και δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. «Άβολο» έγραφαν χθες βράδυ στο Twitter. Να δω τι θα γράφουν στο δεύτερο επεισόδιο, στο οποίο από ό,τι έχω διαβάσει υπάρχει και σκηνή ομοφυλόφιλου πρωκτικού σεξ.

Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος: μαγνητική παρουσία και με εντελώς φυσικό παίξιμο, είναι εξαιρετικός στον ρόλο που έχει κληθεί να ενσαρκώσει, δεν αργώ να συνειδητοποιήσω γιατί μου φαίνεται γνώριμος, την ίδια διαπίστωση για το ταλέντο του είχα κάνει και πέρσι στο θέατρο, βλέποντάς τον να οργώνει τη σκηνή πάνω σε 15ποντα, στο Πεταλούδες στο Στομάχι του Κωνσταντίνου Ρήγου. Εικάζω πως θα το διαβάζουμε παντού αυτό το όνομα φέτος, και μετά το πέρας των 8 επεισοδίων του Milky Way ας θυμηθούμε να δούμε και πόσο θα έχουν αυξηθεί οι (αυτή τη στιγμή λιγότεροι από 3 χιλιάδες) followers του στο Instagram. Το άλλο όνομα που θα διαβάζουμε είναι εκείνο της (μισής Ελληνίδας-μισής Ολλανδέζας) Κορίννα Ντουλλάαρτ που υποδύεται (επίσης με εντυπωσιακά φυσικό τρόπο) τη Μαρία. Την αναζητώ στο Google, μαθαίνω πως ο Βασίλης Κεκάτος είναι κάτι σαν μέντοράς της, αφού ήταν ο ίδιος που την ανακάλυψε στις διπλωματικές εξετάσεις της σχολής της και της πρότεινε να συνεργαστούν στα σποτ που ετοίμαζε για το 60ό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, δίνοντάς της στη συνέχεια τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Milky Way. Αναγνωρίζω και δύο από τα Μπάσταρδα του Πάστρα, την Ναταλία Σουίφτ και την Αφροδίτη Καποκάκη, αν κάτι είχα κρατήσει από την ταινία ήταν το πόσο αδιανόητα «έγραφαν» και οι δυο τους στον φακό και πόσο θα ‘θελα να τις δω ξανά στην οθόνη -επιτέλους φρέσκα πρόσωπα στην ελληνική TV.

milky-way-hi5

«Ρε μαλάκα, ξεκόλλα, δεν είμαι έγκυος, προσέχουμε. Δηλαδή ΟΚ, όχι πάντα, ξέρεις τώρα, όταν έχεις σταθερή σχέση δεν βάζεις πάντα προφυλακτικό.»

Το ψητό της υπόθεσης έχει μόλις σερβιριστεί. Στο «γραφείο ανάγνωσης του σεναρίου», θα καθίσουν και οι γονείς της Μαρίας (Ανδρέας Κωνσταντίνου - Γιούλικα Σκαφιδά), η γιαγιά της που έχει πάθει άνοια (Θέμις Μπαζάκα), ο καταπιεστικός πατέρας του Τζο (Ακύλλας Καραζήσης), οι φίλες της Μαρίας, το αγόρι της (Νικολάκης Ζεγκίνογλου), καθώς και άλλοι χαρακτήρες που θα γνωρίσουμε στα επόμενα επεισόδια, μα τον ρόλο-κλειδί θα τον παίξει ο Τζο και η life-changing σχέση που θα αναπτυχθεί ανάμεσα σε εκείνον και την Μαρία, με αφορμή την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη της.

milky-way-maria-joe-jpeg

«Αμέσως μετά και την επιτυχημένη διεθνή πρεμιέρα του Milky Way στο φεστιβάλ Series Mania της Γαλλίας, συμφωνήσαμε με μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες παραγωγής και διανομής περιεχομένου, την Fifth Season (πρώην Endeavor) για τη διεθνή διάθεση και διανομή της σειράς σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία έχει παραγάγει και διανείμει σειρές όπως τα Severance (Apple TV), Scenes from a marriage (HBO), Killing Eve (AMC) και πολλά άλλα» δηλώνει η εταιρεία παραγωγής Foss Productions. Αναρωτιέμαι αν το διεθνές κοινό θα χάσει τα μισά γιατί δεν θα «πιάνει» τις αναφορές, ας πούμε ένας μη Έλληνας ακούγοντας το αγόρι της Μαρίας να λέει «θα ήθελα να είχα γίνει μπάτσος», δεν θα επιστρέψει συνειρμικά σε εκείνο το ανεκδιήγητο Tik Tok στιγμιότυπο με την τύπισσα που πήγε και χόρεψε ζεϊμπέκικο έξω από την ΓΑΔΑ, για να ευχαριστήσει την ελληνική αστυνομία για την προσφορά της.

Αναρωτιέμαι και πώς θα πάει εδώ σε τηλεθέαση το Milky Way, αισθάνομαι πως οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι που ανοίγουν κάθε βράδυ «το κουτί» δεν θα καταλαβαίνουν τα μισά από αυτά που λένε τα κορίτσιαΑχ να ήμουν σαν την Cardi B! Και να έμενα στην βίλα από το WAP!»). Πλάι σε όσους δεν πιάσουν καν τι θέλει να πει ο ποιητής, μπορώ να φανταστώ διάφορους να αποκαλούν τη σειρά «δήθεν», το πλαίσιο «μη ρεαλιστικό» και τους χαρακτήρες «φασαίους  πρωτευουσιάνους», ΑΛΛΑ ανεξαρτήτως εμπορικότητας και απήχησης, όταν στην Ελλάδα του 2023 γίνεται πρώτο θέμα ο Βελόπουλος που διαδίδει πως το MEGA θα εκπορνεύσει τα παιδιά μας, εγώ θα είμαι πάντα με τον Κεκάτο. Όπως και με τον πρωταγωνιστή Γεωργόπουλο που μοιάζει έτοιμος να εκμεταλλευτεί την όποια προβολή θα του παραχωρηθεί από τα media λόγω της σειράς, για να μιλήσει για ομοφοβία και gay rights.

Πέφτουν τα γράμματα στην οθόνη και παίζει ένα κομμάτι που έχω καιρό να ακούσω, πιάνω το κινητό και ανοίγω το Shazam. Νωρίτερα έπαιζε 80s synthwave, έπειτα Jack Heart και Good Job Nicky, στη σκηνή με το χορευτικό των κοριτσιών ακούστηκε το (αγγλόφωνο) "Supernova" που έγραψε η Kid Moxie για την Ελένη Φουρέιρα. Στην οθόνη του κινητού, η εφαρμογή μού εμφανίζει τον τίτλο του κομματιού των τίτλων τέλους: Tame Impala – Be Above It.

Αυτή είναι η φάση.

 

Η σειρά του Βασίλη Κεκάτου Milky Way προβάλεται κάθε Πέμπτη στο MEGA στις 23:10.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured