Olga K.

Μόνο οι Αμερικάνοι είναι τόσο κουλοί ώστε να γιορτάζουν την Πρωτομαγιά μέσα στο Σεπτέμβρη. Στο φετινό Labor Day βρέθηκα στο Ντένβερ, την πρωτεύουσα της πολιτείας του Κολοράντο, για μερικές συναυλίες, τουρισμό και για να δω τέλος πάντων αν είναι όντως τόσο «ιδιαίτεροι» όσο τους περιγράφουν οι δημιουργοί του South Park (είναι, είναι, σε περίπτωση που αναρωτιέστε).

Το Taste of Colorado είναι ένα ετήσιο πολιτιστικό φεστιβάλ που διαρκεί τέσσερις ημέρες, δίνοντας στο κοινό μια γεύση του τι έχει να προσφέρει το Κολοράντο: φαγητά, κοσμήματα, ρούχα, καλλυντικά και φυσικά μπόλικες μουσικές για όλα τα γούστα. Φέτος προσκεκλημένοι ήταν οι America (τους οποίους δυστυχώς έχασα και ακόμα χτυπάω το κεφάλι μου!!), Dennis de Young (Styx), Big Bad Voodoo Daddy και οι LA Guns του Tracii Guns. Α και φυσικά όλα αυτά με δωρεάν είσοδο για το κοινό (είπαμε, οι σπόνσορες έχουν και τα καλά τους…).

Τον Dennis de Young οι περισσότεροι τον ξέρετε ως τον πρώην τραγουδιστή και κιμπορντίστα των Styx, ο οποίος από το 1984 και ακολουθεί μια σχετικά «χλιαρή» σόλο καριέρα. Ένας ασπρομάλλης κυριούλης που κάθε άλλο παρά ροκ σταρ μπορείς να τον χαρακτηρίσεις, σεμνός και μαζεμένος, πλαισιωμένος από μια εξαμελή μπάντα και παρά τη δυσκολία που φέρει η πόλη για πολλούς τραγουδιστές (το Ντένβερ βρίσκεται σε αρκετά μεγάλο υψόμετρο, πράγμα που καθιστά δύσκολη την αναπνοή, πόσο μάλλον το τραγούδι) σκόρπισε γνώριμες μελωδίες όπως τα "Lady", "Come Sail Away", "Best of Times", "Mr. Roboto", "Grand Illusion" και "Lorelei", με αποκορύφωμα την σύσταση της Suzanne (μιας εκ των backing vocalists) ως την έμπνευση πίσω απο το θρυλικό "Babe": "Την αγάπησα από την πρώτη στιγμή που την είδα στο σχολείο...42 (!) χρόνια μετά και είμαστε ακόμα μαζί babe" της είπε φανερά συγκινημένος, μπροστά σε ένα εξίσου συγκινημένο κοινό. Μα είναι να μη λιώνεις;

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured