Το Indie Rock Bands Festival που διοργάνωσε φέτος ο Σταυρός του Νότου λειτούργησε σαν χείρα βοηθείας για τα ελληνικά συγκροτήματα, αφού έδωσε τη δυνατότητα σε εγχώριες αγγλόφωνες μπάντες να πρωταγωνιστούν κάθε Δευτέρα στη σκηνή του μαγαζιού.  Ο λόγος για τους '">Matisse και τους '">Cyanna, οι οποίοι εμφανίζονται εναλλάξ κάθε δεκαπέντε μέρες.

Σε όσους έχουν ξαναδεί τους '">Matisse ζωντανά είναι γνωστά το ακραίο ντύσιμο του τραγουδιστή τους Άλεξ Καββαδία, καθώς και η αμείωτη ενέργειά του. Το '">live ξεκινάει με τον Άλεξ ανεβασμένο πάνω σε ένα κουτί – με πλεκτή ζακέτα και μαύρα γάντια! – να φωτίζεται από ένα έντονο λευκό φως. Ο ίδιος, κρατώντας το μικρόφωνο, έχει το βλέμμα του στραμμένο προς τα καμαρίνια, μέχρι τη στιγμή που ακούγεται η πρώτη νότα, όταν κι αρχίζει να τραγουδάει κοιτώντας προς το κοινό. Προχθές, βέβαια, λόγω κάποιου προβλήματος της κιθάρας του Γρηγόρη (ένας από τους δύο κιθαρίστες των '">Matisse), ο τραγουδιστής έμεινε αρκετή ώρα στη θέση του ακίνητος, χωρίς να παραπονεθεί. Όπως όταν παίζαμε μικροί το «αγαλματάκια ακίνητα, αγέλαστα» και κοκαλώναμε σε ένα σημείο μέχρι κάποιος να δώσει το σύνθημα, έτσι και ο Άλεξ Καββαδίας πέρασε με ιδιαίτερη ευκολία από την ακινησία στη δεν-μπορώ-να-κάτσω-σε-μια-θέση εμφάνισή του. Υπερβολικά ενεργητικός και επικοινωνιακός με το κοινό, διασχίζει τη σκηνή 28 φορές το λεπτό και πλησιάζει πότε τα μέλη της μπάντας και πότε τον κόσμο, παραχωρώντας το μικρόφωνό του με άνεση. Χορεύει, γελάει και φαίνεται ότι γουστάρει που είναι εκεί.

 

'">Highlight της βραδιάς στάθηκε σίγουρα το “'">I '">Like”, με το οποίο ανοίγει και κλείνει το σετ, επιλογή λογική μιας και στο συγκεκριμένο τραγούδι γίνεται χαμός. Άλλες στιγμές που ξεχώρισαν ήταν το “Rock ‘N’ Roll Mafia”, το “'">Call '">Me, '">Call '">Me” και το “'">Sunday '">Morning”, κομμάτια στα οποία ο κόσμος τραγουδούσε και έδειχνε να περνάει καλά. Σε κάποια τραγούδια συνόδευσε τη μπάντα επί σκηνής και η Ειρήνη Δούκα από τους '">C-'">Real, η οποία τους ακολουθεί από ό,τι φαίνεται σε κάθε '">live! Τραγούδησαν μάλιστα μαζί το “'">Sunday '">Morning” καθώς και το “'">Today” – αφού η '">Johnette '">Napolitano δεν βρέθηκε κι αυτή τη Δευτέρα μαζί τους! – με συμπληρωματικά φωνητικά από το κοινό.

 

Οι '">Matisse παίζουν δυνατά, με τον καθένα ξεχωριστά να έχει πολύ καλή απόδοση στο κομμάτι που του αναλογεί και τον '">frontman να φροντίζει κυρίως για τη διάθεση του κόσμου. Την οποία και διατήρησε σε ανεβασμένα επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της εμφάνισης. Μαύρα ρούχα αποκλειστικά (με εξαίρεση τον μπασίστα που κάποια στιγμή  μάλλον ζεστάθηκε και απαρνήθηκε το σακάκι του) και φόντο ασπρόμαυρες εικόνες από κάμερα που τρέχει σε δρόμους της πόλης. Ένα καλοστημένο σκηνικό, με καλό ήχο και την υπερκινητικότητα του Άλεξ να δένει με τις διακριτικές παρουσίες των υπολοίπων της μπάντας, ώστε να μην κουράζει. Από τον κόσμο – που ήταν αρκετός αν σκεφτούμε ότι οι '">Matisse έπαιζαν για τρίτη φορά στον Σταυρό Του Νότου – κανείς δεν έδειχνε να βαριέται, κανείς δεν έφυγε πριν ανοίξουν όλα τα φώτα και κανείς δεν σταμάτησε να κοιτάει το συγκρότημα πάνω στη σκηνή. Και να τους απολαμβάνει...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured