'"> 

Φωτογραφίες: Έφη Κρητικού

Γενικά θεωρώ ότι στην Ελλάδα ισχύει σε μεγάλο βαθμό η έννοια της ταμπέλας. Δηλαδή είναι ντε φάκτο ότι οι '">Cyanna για πολλούς είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με το τραγούδι “'">Shine”, το οποίο έπαιζε στη διαφημιστική καμπάνια της '">Vodafone. Όσο και αν αληθεύει ότι αυτό σίγουρα βοήθησε στο να γίνουν πιο γνωστοί και να ακουστούν στο ραδιόφωνο, η μπάντα μου έδωσε να καταλάβω χτες το βράδυ ότι έχει να δώσει κάτι παραπάνω από ένα απλό '">hit.

 

Ας τα πάρω όμως από την αρχή: η προχθεσινή Δευτέρα ήταν η τρίτη και προτελευταία φορά που οι '">Cyanna έπαιζαν στον Σταυρό του Νότου, στα πλαίσια της διοργάνωσης του Indie Rock Bands Festival από το εν λόγω μαγαζί. Με άλλα λόγια, για περίπου δύο μήνες, δύο αγγλόφωνες εγχώριες μπάντες – οι '">Cyanna και οι '">Matisse – παίρνουν όργανα και μικρόφωνα στα χέρια τους και αποδεικνύουν τι αξίζουν, συνοδευόμενες κάθε φορά κι από διαφορετικό '">support '">group. Αρχικά, λοιπόν, βγήκαν οι '">Pop '">Eye, τους οποίους πρόλαβα για λίγο. Το συγκρότημα είχε θετική ενέργεια, την παράσταση όμως έκλεψε ο '">frontman τους, καθώς χόρευε και τραγουδούσε με ιδιαίτερο κέφι, κρατώντας το ντέφι του το οποίο έγινε στη συνέχεια προέκταση του χεριού του. Το χάρηκε πραγματικά! Πολύ ευχάριστη γενικά η παρουσία των '">Pop '">Eye, ειδικά στο “'">Deepest '">Sea”, που το έπαιξαν πιο δυνατά από όσο το είχα ακούσει, και στο νέο τους τραγούδι “'">You” – επίσης καλό. Αξίζει να αναφέρω εδώ ότι, λίγο πριν βγουν οι '">Cyanna (γύρω στις 11.00), ανέβηκε στη σκηνή ο '">Tziko, γνωστός – σε εμένα τουλάχιστον – από τα βίντεο που ανεβάζει στο '">Youtube με δικές του δημιουργίες. Μαζί με μια κοπέλα να τον συνοδεύει στο τραγούδι, έμειναν στη σκηνή για περίπου 2 λεπτά για να πουν το “'">Genie '">In '">A '">Bottle” της '">Christina '">Aguilera με μουσική μόνο από ακουστική κιθάρα. Η φωνή της κοπέλας – δεν συγκράτησα δυστυχώς το όνομά της – ήταν πραγματικά ιδιαίτερη.

 

Αφού λοιπόν το ντουέτο ανήγγειλε τους οικοδεσπότες, οι '">Cyanna δεν είχαν παρά να εμφανιστούν. Ο τραγουδιστής τους – ο επονομαζόμενος Spyreas Sid – δεν έδειξε να ενοχλείται από το γεγονός ότι ο κόσμος στον Σταυρό Του Νότου ήταν λίγος. Μάλλον γιατί, από ότι έμαθα, στις προηγούμενες εμφανίσεις τους η προσέλευση υπήρξε αρκετά ικανοποιητική. Κοιτώντας συνεχώς πάνω, κρατώντας και εκείνος ένα ντέφι – αν κι όχι τόσο συχνά όσο ο Δημήτρης Καμπούρης των '">Pop '">Eye – αεικίνητος και συμπαθητικά νευρικός, κατάφερε να ηλεκτρίσει όσα κομμάτια έπαιξαν, τόσο με τη συνεχή του ένταση, όσο όμως και με το αξιοπρόσεκτο στήσιμό του μπροστά στο μικρόφωνο. Γενικά οι '">Cyanna έπαιξαν πολύ καλά και τα δικά τους αλλά και τα διασκευασμένα τραγούδια, με πιο φοβερές στιγμές το “'">Shine” (φυσικά), το “'">Paranoid '">Gf”, αλλά και το “'">Ace '">Of '">Spades” των '">Motorhead, σε μία εκτέλεση που προσωπικά βρήκα απολαυστική. Η αλήθεια είναι ότι ακριβώς επειδή δεν είχε πολύ κόσμο, δεν μπορώ να μεταφέρω ένα γενικό κλίμα και βασίζομαι έτσι σε όσα εγώ εισέπραξα από το συγκρότημα. Και καταλήγω: οι '">Cyanna διαθέτουν δυνατή μουσική με τα ηλεκτρονικά και τα ροκ στοιχεία να εναλλάσσονται με σωστή αναλογία, έχουν προσεγμένη σκηνική παρουσία χωρίς ακρότητες ή στημένες κινήσεις και γενικά φαίνεται ότι χαίρονται για το ότι βρίσκονται πάνω στη σκηνή.

Έπαιξαν επίσης και κάποια από τα καινούργια τους τραγούδια, με τον κιθαρίστα και τον τραγουδιστή πάνω σε σκαμπό και συνοδεία ακουστικής κιθάρας, τα οποία έδειξαν να αρέσουν στους παρευρισκόμενους. Οι λεκτικές επίσης παρεμβολές του Spyrea Sid και οι παροτρύνσεις του για χειροκρότημα δημιούργησαν ένα ευχάριστο κλίμα μεταξύ της μπάντας και του κόσμου. Λίγο πριν τις 12.00 – δηλαδή λίγο πριν ολοκληρώσουν το σετ τους – άρχισε να φεύγει μαζικά ο κόσμος και μείναμε ελάχιστοι και διάσπαρτοι στο χώρο, παρ' όλα αυτά ο '">frontman των '">Cyanna εξακολούθησε να μας ευχαριστεί για την παρουσία μας και με τα λόγια του και με την αμείωτη διάθεσή του. Έκλεισαν το '">live με ένα ακόμα καινούργιο τραγούδι, το “'">End '">Is '">Near” και αποχώρησαν κι αυτοί κι εμείς εμφανώς ευχαριστημένοι...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured