Δημιουργείτε με τους Black Heart Procession εδώ και 20 χρόνια. Πώς έχει εξελιχθεί η μπάντα ανά τα χρόνια;

Δεν το σκέφτομαι πολύ. Απλά φτιάχνουμε μουσική και ζούμε τη ζωή μας.

Πώς φτιάχνετε συνήθως νέο υλικό;

Δεν μπορούμε να σας δώσουμε τη μυστική συνταγή μας, αλλά μπορούμε να σας πούμε ότι συμβαίνει τη νύχτα και ότι πίνουμε αίμα! Συνήθως, κάποιος από μας πρέπει να ξεκινήσει με μία ιδέα· και μετά χτίζουμε μαζί.

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία σας κυκλοφορία. Μπορούμε να περιμένουμε κάτι καινούριο σύντομα;

Παίζουμε ένα νέο κομμάτι στις τρέχουσες συναυλίες και παράλληλα συνθέτουμε κι άλλα τραγούδια, ο Toby κι εγώ. Θα χρειαστεί όμως πολλή δουλειά ακόμα.

008yBlhpr_2.jpg

Κάποια χρόνια πριν, παίξατε το μουσικό πριόνι στη συναυλία του Kurt Vile εδώ στην Αθήνα. Τι αναζητάτε από διαφορετικούς καλλιτέχνες για να συνεργαστείτε μαζί τους;

Αμοιβαίο σεβασμό για τη μουσική του καθένα.

Πώς έχει επηρεάσει η συνεργασία με τόσους διαφορετικούς μουσικούς την καλλιτεχνική πρόοδο των Black Heart Procession;

Οι συνεργασίες σε εμπνέουν, καθώς βλέπεις τον τρόπο με τον οποίον γράφει ή δουλεύει ο άλλος. Κι αυτό σου δίνει περισσότερα εργαλεία για να δουλέψεις με τη σειρά σου κι εσύ.

Προσφάτως, πήρατε την πρωτοβουλία να ιδρύσετε την εκστρατεία "Basic Rules", που προωθεί την ανοχή στη διαφορετικότητα και τα ίσα δικαιώματα...

Είναι ένα απλό μήνυμα για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Υπάρχει υπερβολικό μίσος στον κόσμο, οπότε η θέση μου είναι να γίνω μέρος σε κάτι που ενώνει τους ανθρώπους, παρά τους χωρίζει.

008yBlhpr_3.jpg

Φαντάζομαι πως η εκστρατεία έχει άμεση σχέση με την κατάσταση στις Η.Π.Α. και την εκλογή του Trump ως προέδρου. Πώς αισθάνεστε με αυτήν την αλλαγή του κοινωνικοπολιτικού τοπίου;

Ναι, ήταν μία αντίδραση στην προεκλογική εκστρατεία του Donald Trump. Ο ρατσισμός και η διχόνοια ήταν θλιβερό θέαμα, ειδικά σε σχέση με τη νέα γενιά. Πιστεύω πως αυτό ίσως ξυπνήσει κάποιους από μας και ίσως μας κάνει να αντισταθούμε πιο έντονα. Πρόκειται για μία μεγάλη και δύσκολη μάχη, αλλά η αγάπη πρέπει να νικήσει.

Τι μπορούμε να περιμένουμε από τις συναυλίες σας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα;

Θα παίξουμε όλον τον πρώτο δίσκο, απ’ την αρχή μέχρι το τέλος. Επίσης, κι άλλα τραγούδια, από διάφορους δίσκους μας, όπως και το καινούριο κομμάτι που λέγαμε πιο πριν. Θα είμαστε 4 επί σκηνής –εγώ, ο Toby και 2 μουσικοί από τη Σερβία.

{youtube}ZQAe4N_bcn4{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured