Ανδρέας Κύρκος

To τραγούδι σου "Ready For Action" με εξέπληξε θετικά, καθώς έχει μια συνειδητοποιημένη οργή και ξεδιπλώνει ένα σοφιστικέ κάλεσμα αντίστασης. Κάτι που μου λείπει πολύ καθώς ζω σε μια χώρα όπου το εγχώριο hip hop χαρακτηρίζεται από αγορίστικα ξεσπάσματα, οργίλων χαβαλέδων. Μίλησέ μου για το τραγούδι...

Το "Ready For Action" είναι η πρώτη μου συνεργασία με τους Κ73, μέρος της πρώτης κυκλοφορίας τους στο label sampler Basement Stories. Το τραγούδι σαν βάση έχει το battle rhyme, κάτι που έχει χαθεί από τη σημερινή χιπ χοπ κουλτούρα σε μεγάλο βαθμό. Η θεματολογία προκαλεί τους Emcees να ανεβάσουν τον λεκτικό τους πήχη, καθώς το flow είναι πλέον βασισμένο στο lifestyle και όχι στο έξυπνο λογοπαίγνιο –ενώ στη χρυσή εποχή του χιπ χοπ ήταν δεδομένο πως ένας Emcee έπρεπε πρώτα από όλα να διαθέτει ικανότητα στην τέχνη του και όχι να είναι προϊόν πετυχημένου marketing.

Τι κρύβεται αλήθεια πίσω από το όνομα του εγχειρήματος ΒnC The Disco Vampire;

Το όνομα ΒnC The Disco Vampire εξελίχθηκε με τον χρόνο όσο εγώ καταλάβαινα όλο και καλυτέρα ως μουσικός και παραγωγός την ταυτότητά μου. Το BnC (Bruises n Cuts ) είναι το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσα από το 2006, όταν ασχολήθηκα με το χιπ χοπ, το Djing και το scratching: το αριστερό χέρι Bruises, ενώ το δεξί κάνει τα Cuts στον μείκτη, κάτι σαν το «float like a butterfly, sting like a bee», αλλά σε DJ. Το Disco Vampire ήρθε αργότερα, από ένα τραγούδι σε συνεργασία με τον φίλο και παραγωγό Blend Mishkin με όνομα "Disco Vampire", το οποίο είχε μια σκοτεινή reggae dub ατμόσφαιρα –σαν ένα βαμπίρ να μπήκε στο dancefloor ενός reggae party, κάνοντας το γνωστό στους reggae fans «Takeover». Ο συνδυασμός τον τίτλων μου άρεσε γιατί συνδυάζει δύο από τα αγαπημένα μου styles στο μικρόφωνο, αυτό του ωμού χιπ χοπ με εκείνο του explicit reggae dancehall στίχου.

99wBnC_2.jpg

Ασχολείσαι με πολλά παράλληλα side projects. Ποια είναι αυτά και πόσα είναι ενεργά;

Το τελευταίο διάστημα συνεργάζομαι με διάφορες μπάντες, όπως The Happy Dog και Wolfy Funk Project, Blend Mishkin & The Roots Evolution και τους Capitan Futuro (DJ/producer ντούο) με τον φίλο και παραγωγό George Kelly.

Έχεις γενικά συνεργαστεί με αρκετά ονόματα. Ποιες είναι οι συνεργασίες που θυμάσαι πιο έντονα και τι σου έχουν μάθει οι καλλιτέχνες με τους οποίους δουλέψατε μαζί;

Οι συνεργασίες που έχω πάντα πιο έντονα στο μυαλό μου είναι οι πρώτες, στο ξεκίνημα της Cast-A-Blast, μαζί με Blend Mishkin, Palov και Sugahspank! Έμαθα πόσο καλύτερα είναι να δουλεύεις σαν ομάδα με κοινό σκοπό και όχι ο καθένας μόνος του. Κι επίσης με τους Happy Dog Project, γιατί έφυγα από τις συνήθειές μου σαν Emcee και μπήκα σε άλλα ακούσματα και ηχοχρώματα. Νομίζω ότι από όλους όσους συνεργάζομαι και έχω συνεργαστεί έχω μάθει κάτι, όπως και αυτοί από εμένα. Συμβαίνει κάπως αυτόματα και πολλές φορές δεν το αντιλαμβάνεσαι ότι συμβαίνει: απορροφάς γνώση για το αντικείμενο όσες φορές και να το έχεις κάνει, κάθε φορά είναι καινούρια και διαφορετική.

99wBnC_3.jpg

Ποιες είναι οι βασικότερες μουσικές σου επιρροές το τελευταίο διάστημα;

Το τελευταίο διάστημα ακούω πιο πολλή μουσική από ποτέ, από σχεδόν όλα τα είδη, λόγω των σχημάτων που παίζω. Ακούω προσεκτικά τους καινούριους παραγωγούς και συνθέτες στο χιπ χοπ, τη reggae, την αφρικανική μουσική και τη new disco.

Ποια είναι η μεγαλύτερη μουσική σου φιλοδοξία, την οποία ελπίζεις να καταφέρεις σύντομα;

Ελπίζω όλα τα προγραμματισμένα tour εντός και εκτός Ελλάδος να δώσουν το πάτημα για ακόμα περισσότερα tour και συνεργασίες. Και να συνεχίσω να ζω κάνοντας αυτό που αγαπάω, μουσική.

99wBnC_4.jpg

Σύντομα θα κυκλοφορήσει ο 3ος ολοκληρωμένος σου δίσκος, πώς θα ακούγεται; Μπορείς να μας προετοιμάσεις για το νέο σου υλικό;

Το 3ο μου LP με τίτλο Bodega Funk θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι από την Κ73. Θα έχει ως βάση το χιπ χοπ, μπλεγμένο όμως με παραδοσιακούς afro latin ρυθμούς. Θα συνδυάζει φυσικά όργανα και samples δημιουργώντας καινούριες συνθέσεις, που θα γεφυρώνουν τη μοντέρνα χιπ χοπ παραγωγή με τους παραδοσιακούς ρυθμούς της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής. Συμμετέχουν κάποιοι από τους αγαπημένους μου Έλληνες παραγωγούς, όπως οι Palov, Stiko, Supersan (Panama Cardoon & MR Kentro), RSN και George Kelly, καθώς και ο Andre Espeut (Βρετανία), ο Pedro Santana (Βενεζουέλα) και η Κ73 Crew (Γερμανία).

Τέλος, θα έχεις καλεσμένους στο επερχόμενο live στο Six d.o.g.s. (https://www.facebook.com/events/261909947601039/); Τι θα μας παρουσιάσεις;

Με αφορμή την κυκλοφορία και την αγάπη μου για τη ζωντανή χιπ χοπ μουσική, παρουσιάζω ως BnC τους Disco Vampire Band. Στα τύμπανα θα βρίσκεται ο Μανώλης Γιαννίκιος, ο Μέμος Πιλαφτζής θα είναι στην κιθάρα,  ο Διονύσης Γιαμπανάς στα πλήκτρα και ο Funktor K στο μπάσο. Θα παίξουμε συνθέσεις από το επερχόμενο άλμπουμ, καθώς και αγαπημένες μου παλιότερες, σε ένα χορευτικό λάιβ με φανκ, λάτιν, σόουλ και reggae ρυθμούς. Νωρίτερα θα είναι καλεσμένη και η ταλαντούχα ΡΟΗ, με γαλλικό χιπ χοπ flow, παρουσιάζοντας κομμάτια από την τελευταία της δουλειά.

{youtube}6zkSvvapvG4{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured