Η Róisín (ro-sheen προφέρεται) Murphy έκανε τη σχετική κουβεντούλα με το Avopolis γεμάτη όρεξη για την καλοκαιρινή της εξόρμηση, με τη χαρακτηριστική προφορά της και τη χάλια γραμμή να προσπαθούν φιλότιμα να μας κάνουν χαλάστρα, χωρίς βέβαια να τα καταφέρνουν (ένας ολόκληρος χρόνος στο Liverpool, επιτέλους φάνηκε χρήσιμος).

Το πρόγραμμά σου για αυτό το καλοκαίρι εκτός απ’ την Ελλάδα, περιλαμβάνει εμφανίσεις στην Κροατία, στη Σλοβενία, στη Ρουμανία και στη FYROM. Πολύ βαλκανικό χρώμα θα έχει το καλοκαίρι σου...
«Όχι πως είχα κάτι τέτοιο στο μυαλό μου, αλλά τώρα που το λες έχεις δίκιο. Ξέρεις, στις περισσότερες απ’ αυτές τις χώρες δεν έχω ξαναπαίξει και είναι πολύ όμορφο να γνωρίζεις νέα μέρη και ανθρώπους. Πάντα επισκέπτομαι κάποιες συγκεκριμένες χώρες, προσπαθώ όμως να συμπεριλάβω όλο και περισσότερα μέρη στους προορισμούς μου».

Αναρωτιέμαι, το set list είναι αυστηρά συγκεκριμένο ή το προσαρμόζεις ανάλογα με τη διάθεσή σου;
«Κοίτα, έτσι κι αλλιώς μας αρέσει να παίζουμε με τα όρια των τραγουδιών, οπότε ποτέ δυο shows δεν είναι πανομοιότυπα. Πάντως με όλα αυτά τα καλοκαιρινά φεστιβάλ αναγκαστικά εξαρτόμαστε και απ’ την εκάστοτε διοργάνωση. Ξέρεις, σε ποια σειρά βγαίνουμε, πόση ώρα μας δίνεται κτλ. Πρέπει, λοιπόν, να προσαρμοστούμε».

Κάτι μου λέει πως η σκηνή για σένα δεν είναι απλά ένα μέρος της ζωής σου. Τι λες;
«Ποτέ μου δεν κυνήγησα όλο αυτό που μου συνέβη. Ειδικά το ξεκίνημά μου ήταν εντελώς τυχαίο και πολλές φορές αναρωτιέμαι πως έφτασα μέχρι εδώ. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι κάνω καριέρα και πραγματικά απολαμβάνω κάθε στιγμή μου πάνω στη σκηνή. Η διαδικασία είναι τόσο γοητευτική! Άσε που λατρεύω τα ταξίδια!».

Όταν ακούω φίλους να γίνονται κακόβουλοι με την pop μουσική, δεν χρειάζεται παρά να τους αναφέρω το όνομα για να τους βάλω στη θέση τους. Έχεις κάποια εξήγηση;
«(αμήχανη σιωπή) Αλήθεια συμβαίνει αυτό; Δεν ξέρω τι να σου πω! Εγώ απλά λατρεύω αυτό που κάνω και πιστεύω πολύ στις δυνάμεις μου. Δεν ξέρω, δεν ξέρω. Ίσως να μην είμαι και η καταλληλότερη για να σου απαντήσω».

Διάβασα στο site σου πως η EMI σου έκανε πρόταση συνεργασίας γιατί, λέει, τους θύμιζες τον Robbie Williams. Σου εξήγησαν ποτέ γιατί;
«Κι εγώ έμεινα λίγο έκπληκτη μόλις το πρωτοάκουσα. Αρχικά, συζητούσα να υπογράψω μαζί τους για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Με πλησιάζει, λοιπόν, ένα απ’ τα στελέχη και μου λέει: «Μην το πάρεις στραβά αυτό που θα σου πω, αλλά νομίζω πως μοιάζεις πολύ με τον Robbie. Δεν χρειάζεται παρά να πατήσεις το πόδι σου πάνω στη σκηνή για να σου παραδοθεί το κοινό». Τελικά, ποτέ δεν ξέρεις πως σε αντιλαμβάνεται ο απέναντί σου. Ποιος ξέρει, ίσως και να ’χει δίκιο. (σ.σ.: το ρημάδι το vibe που λένε)».

Απλή περιέργεια, αλλά σε ενδιαφέρει ποτέ ποιος άλλος εμφανίζεται πριν ή μετά από σένα; Στο Synch για παράδειγμα, παίζεις μετά τους Stereolab.
«Να σου πω την αλήθεια, τις περισσότερες φορές δεν ξέρω καν ποιες άλλες μπάντες συμμετέχουν. Οι Stereolab δεν παίζουν κάτι σαν sixties μουσική; (σ.σ.: δεν το προχώρησα, αν και ουσιαστικά δεν έπεσε και πολύ έξω) Τελοσπάντον, εμείς φτάνουμε στον χώρο με το πουλμανάκι μας, αράζουμε, τρώμε, κάνουμε κανένα μπανάκι, γενικά χαλαρώνουμε. Καμιά φορά, αν έχω χρόνο, παρακολουθώ και τις άλλες μπάντες. Ειδικά αν αναδύουν εκείνο το «bloody funky feeling, you know», που γουστάρω τρελά».

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured