O John Talabot δεν είναι ο DJ της διπλανής πόρτας. Το πραγματικό του όνομα είναι Oral Riverola και τα τελευταία 15 χρόνια έχει καταφέρει να χτίσει έναν πλούσιο καταλόγο κυκλοφοριών με εθιστικά singles, φανταστικά remixes, ένα και μοναδικό ντεμπούτο άλμπουμ φωτιά, αμέτρητα συνεργατικά projects με έταιρους παραγωγούς, ενώ για ένα μικρό διάστημα έκανε κάποιες φοβερές εκπομπές/ mixes για το ψηφιακό, ραδιοφωνικό σταθμό NTS. Τα DJ sets του είναι φημισμένα για το ευφορικό συναίσθημα που προκαλούν μέσα από το αρμονικό μείγμα εναλλακτικής disco, balearic beats και acid techno. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις 5 στιγμές που ξεχωρίζουμε από την μέχρι τώρα πολύ ενδιαφέρουσα πορεία πριν την πολυαναμενόμενη εμφάνισή του την Κυριακή 31 Μαρτίου στο Ωδείο Αθηνών, στο πλαίσιο του πρώτου EDEN Festival.

1. Sunshine (2009) 

To single που τον έβαλε για τα καλά στο παιχνίδι. Ένα μεθυστικό, ηλιοκαμμένο, σχεδόν 8λεπτο τρακ πειραγμένης και γκρουβάτης disco-soul, πάντα σε ηλεκτρονικό περιβάλλον αγνής ευφορίας.

2. Matilda’s Dream (2012) 

H κορυφαία στιγμή στην καριέρα του Talabot ήρθε νωρίς Ένα αστρικό ταξίδι βουτηγμένο στην παραισθησιογόνα, acid tech-house, το οποίο συμπεριλήφθηκε στην extended version της πρώτης δισκογραφικής κυκλοφορίας του, ενώ το 2014  έλαβε την τσαχπίνικη περιποίηση που άξιζε από τον Todd Terje.

3. Last Land (2012) 

Το απόλυτο τρακ από το μοναδικό του άλμπουμ με τίτλο fIN. Διαστημική disco-house με γερές δόσεις ψυχεδέλιας σε έναν από τους καλύτερους ηλεκτρονικούς δίσκους της περασμένης δεκαετίας. 

4. Sideral (2014) 

Το single αυτό το κυκλοφόρησε ως Talaboman μαζί με τον Σουηδό παραγωγό Axel Boman, ο οποίος θα ανοίξει τον Talabot στο Eden Fest. Ένα βραδύκαυστο banger διονυσιακής dub-techno που θέλουμε πολύ να ακουστεί στο Υπόγειο του Ωδείου Αθηνών.

5. Resist (2020) 

Ο Talabot παίρνει ένα από τα παλαιότερα κομμάτια του hauntology ονόματος Pye Corner Audio και το μετατρέπει σε ένα ρετροφουτουριστικό, acid-techno έπος που είναι προορισμένο για το κυρίως μενού των sets του. 

 

O John Talabot εμφανίζεται την Κυριακή 31 Μαρτίου στο Ωδείο Αθηνών, στο πλαίσιο του πρώτου EDEN Festival (Night'n'Day): 2 Days, 1 Stage, 10 Acts (Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Μαρτίου 2024). Περισσότερες πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων εδώ.

 

Διαβάστε επίσης:
Avalon Emerson: 4 λόγοι που η εμφάνισή της στο Eden Fest Night & Day είναι άχαστη
Τα EDEN parties επιτέλους έφεραν τη μόδα των "daytime raves" και στην Ελλάδα

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured