Το Φεστιβάλ Punk Against Capitalism είναι πλέον ένας θεσμός ελευθερίας και αντίστασης. Μια ευθεία γραμμή που ενώνει τον πολιτισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη απέναντι στις κεφαλαιουχικές ορέξεις. Η Επιτροπή και οι φίλοι της χαιρετίζουν κάθε προσπάθεια το φεστιβάλ να είναι για το 2023 το σημαντικότερο και μεγαλύτερο DIY γεγονός της χρονιάς και δηλώνουν παρόντες. Ας παρουσιάσουμε όλα τα ονόματα που θα εμφανιστούν στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου.

Κείμενα, Επιμέλεια: Άρης Θανασούλας, Δημήτρης Τσούπρος, Επίτροπος

 

Οτομπρίτσι Μοτόρι 

Punk με Rock n roll attitude παιγμένο από εξωσχολικά τσογλάνια που πηγαίνουν ΕΠΑΛ και οδηγούν στρογγυλοφάναρο 50αρι. Δεν υπάρχει πιο ιδανικός τρόπος να ανοίξει ένα αυθεντικά punk φεστιβάλ. 

 

 

Ορυμαγδός 

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι : θα παρευρεθούμε στο φεστιβάλ με την ελπίδα να μην κατεδαφιστεί η σκηνή από τον Ορυμαγδό και να προλάβουν να παίξουν και οι υπόλοιπες μπάντες. Metal, punk, αλητεια και τα μυαλά…τρυπάνια!!!

 

 

 Vile Species 

Το ντεμπούτο τους το άκουσαν όλοι όσοι ασχολούνται με τον grindcore ήχο. Με την συμμετοχή τους στο φεστιβάλ είναι ευκαιρία να τους μάθουν όλοι. Τσίτα τα γκάζια και με αιχμηρό στίχο που αξίζει να ακούσουν όλοι, τίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος.

 

 

 Yovel

Οι Yovel είναι μια σχετικά νεοσύστατη Black Metal μπάντα από την Αθήνα. Κύριο γνώρισμα τους είναι η αφηγηματική προσέγγιση που δομεί και τους δύο δίσκους που έχουν έως τώρα στη φαρέτρα τους, Hɪðəˈtu (2018) και Forthcoming Humanity (2020). Τα τραγούδια τους υμνούν και ενδυναμώνουν τους καταπιεσμένους και τους εκδιωγμένους και είναι πάσσαλος στην καρδιά του αιμοδιψή καπιταλισμού. Δεν καταφέραμε να τους δούμε λόγω ανωτέρας βίας (και κυρίως ανωτερότητας των ίδιων) με τους Imperial Triumphant, εδώ όμως δεν γίνεται να τους χάσουμε. 

 

 

Chain Cult 

Το post punk των Chain Cult δεν χρειάζεται συστάσεις. Μπάντα που με μόλις ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ (και κάποια EP) κατάφερε να γίνει παγκόσμιο φαινόμενο με αμέτρητες συναυλίες σε όλη την Ευρώπη. Λίγο πριν το μακρινό τους ταξίδι για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για το αμερικανικό tour τους, εμφανίζονται στην σκηνή του Punk against capitalism. 

 

 

Instinct of Survival 

Ορμώμενοι από Γερμανία μεριά, οι Instinct of survival παίζουν ατόφιο crust με μπόλικες επιρροές από grindcore και death metal και επιστρέφουν αποφασισμένοι να βρωμίσουν τα ηχεία μια και καλή. Μπορεί οι κυκλοφορίες τους να έχουν αραιώσει τα τελευταία χρόνια, όμως κάθε τους συναυλία αποτελεί σημαντικό γεγονός στους κύκλους του ιδιώματος και όχι μόνο. Όσοι ήταν εκείνο το βράδυ στην Νομική ξέρουν τι να περιμένουν: επανάληψη μήτηρ μαθήσεως. Οι υπόλοιποι δεν θα ξέρουν από που τους ήρθε. 

 

 

-

Χειμερία Νάρκη (Hibernation) 

"Θα ανθίσει η ελπίδα μέσα από τα συντρίμμια". Με αυτό το μήνυμα έκλεισε ο πρώτος δίσκος "Στη Σιωπή της Αιώνιας Θλίψης" από το μακρινό 2003. Μπορεί η ελπίδα να μην φαίνεται στον ορίζοντα, συντρίμμια όμως είναι ακόμα παντού γύρω μας. Με ίδρυση το 1996, οι Χειμερία Νάρκη αποτελούν μια από τις OG μπάντες του εγχώριου crust/punk ήχου που όμως πάντα κατάφερναν να ακούγονται μοντέρνοι και προσεγμένοι. Με τον δίσκο "Στα χρόνια της Ερήμωσης" 15 χρόνια μετά τη πρώτη τους κυκλοφορία επανήλθαν ανανεωμένοι και με περισσότερες metal καταβολές, πάντα όμως πιστοί στις ρίζες τους. Μια συναυλιακή επιστροφή που περιμένουμε με ανυπομονησία.

 

 

Mob 47

Θρυλική μπάντα, με ίδρυση το 1982 στη Στοκχόλμη. Με κινητήρια δύναμη την ωμότητα και την ταχύτητα των τραγουδιών τους οι Mob ήταν από τις πρώτες μπάντες που βοήθησαν στην υπέρβαση από το hardcore και το punk σε αυτό που ξέρουμε πλέον σαν crust. Εξοπλιστείτε επαρκώς γιατί τα pits αναμένονται αιματηρά. Και με την άτυπη headline εμφάνιση τους μιλάμε για ένα ραντεβού με την ιστορία του εγχώριου DIY.

 

 

Καταχνιά 

Μια από τις σημαντικότερες μπάντες του νέου κύματος ελληνικού crust, οι Καταχνιά, δημιουργημένοι το 2011 στη Θεσσαλονίκη δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μια τέτοια πρωτοβουλία. Μια μπάντα με τεράστια παρουσία σε DIY φεστιβάλ και καταλήψεις σε ολόκληρη τη χώρα. Όταν η μελωδία συναντά τις κραυγές των λαών. Όσες φορές και να τους δούμε δεν είναι αρκετές.

 

 

Hekàtē

Synth punk με φόντο ένα αστικό ηχοχρωμα που ανασαίνει βαριά μέσα στο γκρι της πρωτεύουσας. Φημίζονται για τις ενεργητικά συναισθηματικές συναυλίες τους και, αν και με μόλις έναν δίσκο στην πλάτη τους (Μέρες Οργής, 2020), έχουν ήδη κάνει θραύση στον πιστό πυρήνα οπαδών του ιδιώματος. Το ιδανικό soundtrack για τα 2 χαμένα χρόνια της καραντίνας, παίρνει σάρκα και οστά πάνω στην σκηνή. 

 

 

 Kalte Nacht 

Οι Kalte Nacht αναπνέουν στις κρύες νύχτες του αθηναϊκού underground. Παίζουν dark minimal synth και με τα συναισθηματικά τους ηχοτοπια θα κλείσουν το φεστιβαλ «μιλώντας» μέσω της μουσικής τους για την αέναη μάχη της κοινωνικής δυστοπιας που μαίνεται εδώ και αιώνες στα καπιταλιστικά κάτεργα και στις τσιμεντένιες ζούγκλες. Τίποτα δεν χάθηκε ακόμη.

 

Πληροφορίες για το φεστιβάλ

  • Στο bar θα δίνονται βραχιόλια με δονήσεις αποκλειστικά σε Κωφά/Βαρήκοα άτομα χωρίς κάποιο χρηματικό αντίτιμο, ως μια πρώτη προσπάθεια ένταξης παροχών προσβασιμότητας. Τα βραχιολάκια θα μπορούν να επιστραφούν όποτε επιθυμεί το άτομο.
  • Θα υπάρχει χώρος με σήμανση κοντά στην σκηνή που θα είναι προσβάσιμος σε άτομα με κινητική αναπηρία (αν επιλεχθεί). Ώστε να μπορούν να απολαύσουν πλήρως, με άνεση, χωρίς οπτικούς περιορισμούς και με αξιοπρέπεια την συναυλία.
  • Στον χώρο θα υπάρχει τουαλέτα για ΑμεΑ
  • Θα υπάρχει η δυνατότητα parking μέσα στον χώρο του Γεωπονικού αποκλειστικά και μόνο για ΑμεΑ από την είσοδο της Ιεράς Οδού.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΙΕΡΑ ΟΔΟ

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

pac23_poster_file2inet 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured