Συγκεντρώνουμε όλες τις ανακοινώσεις συναυλιών που ενδεχομένως σας διέφυγαν και οργανώνουμε την φθινοπωρινή σας ατζέντα. Από τα reunions του Σεπτέμβρη σε ανοιχτούς χώρους, μέχρι τα πρώτα κλεισμένα live του Gagarin 205, του Fuzz , του Κύτταρου, μέχρι και του Μεγάρου, αυτά είναι τα φθινοπωρινά συναυλιακά ραντεβού που έχουμε στο μυαλό μας όταν ευχόμαστε «καλή σεζόν».

Ανοίξτε τα ημερολόγιά σας και κυκλώστε τις παρακάτω ημερομηνίες:

 

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου
Orchestra Baobab
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Η σειρά συναυλιών Parklife παρουσιάζει ένα από τα πιο εμβληματικά συγκροτήματα στην ιστορία της world μουσικής, που έρχεται να μας ταξιδέψει στους χορευτικούς ρυθμούς της αφρικανικής ηπείρου. Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου
Punk Against Capitalism
Γεωπονική Σχολή Αθηνών
Η συναυλία που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Galopar Festival από την Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, επιστρέφει για τρίτη χρονιά με live από τους Σουηδούς Mob 47, τους Γερμανούς Instinct of Survival, τους Πολωνούς Deszcz και τα εγχώρια σχήματα Yovel, Hekátē, Ορυμαγδός, Chain Cult, Καταχνιά, Οτόμπριτσι Μοτόρι, Kalte Nacht, Χειμερία Νάρκη. Είσοδος ελεύθερη, οικονομική ανίσχυση απαραίτητη.

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου
Firewind
Τεχνόπολη
Το Gimme Shelter Festival γιορτάζει την έναρξη της φετινής σεζόν του με τους Firewind, στο πλαίσιο της περιοδείας τους στα μεγάλα καλοκαιρινά φεστιβάλ της Ευρώπης, με νέα τραγούδια από το επερχόμενο album, που θα ακουστούν για πρώτη φορά ζωντανά στην Ελλάδα, και special guests τους Timo Tolkki's Strato, Nervosa και Lazy Man's Load.

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου
Σταύρος Ξαρχάκος, "ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ" 
Ηρώδειο
Την πρώτη Κυριακή του Σεπτέμβρη, η σκηνή του Ηρωδείου μετατρέπεται σε ρεμπέτικο πάλκο και οι μουσικές και τα τραγούδια που σφράγισαν την ταινία του Κώστα Φέρρη-σταθμό στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, παρουσιάζονται για πρώτη φορά 40 χρόνια μετά, από τον ίδιο τον Σταύρο Ξαρχάκο, μαζί με 20 ακόμα μουσικούς, τραγουδιστές και ψάλτες.

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου
Γιάννης Αγγελάκας & 100ºC, Παιδί Τραύμα
Τεχνόπολη
Ο Γιάννης Αγγελάκας και οι 100ºC υπόσχονται να μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι που ξεκινά από τις Τρύπες και έχει τελευταία στάση τον δίσκο Έχω κέφια του 2022. Τη συναυλία ανοίγει το Παιδί Τραύμα.

Δευτέρα 4 & Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου
50 χρόνια Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας
Μετά την ιστορική (sold out) συναυλία για τα 50 χρόνια του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στην ελληνική δισκογραφία στο Καλλιμάρμαρο, η μεγάλη γιορτή συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα και κάνει δύο τελευταίες στάσεις στην Αθήνα τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου  
She Wants Revenge
Gagarin 205
Οι goth dance ήρωες από την Καλιφόρνια She Wants Revenge που αναβίωσαν την παράδοση του post punk προσπερνώντας τις μόδες και γνωρίζοντας εντυπωσιακή επιτυχία,  έρχονται στην Αθήνα.

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου
Soen, Church Of The Sea
Fuzz
Οι prog rockers από τη Σουηδία επισκέπτονται την Αθήνα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τους περιοδείας με special guests τους Church Of The Sea.

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου
Imagine Dragons
ΟΑΚΑ
Το ιδιαίτερα πετυχημένο εμπορικά και βραβευμένο με Grammy pop rock συγκρότημα από το Las Vegas έρχεται στην Ελλάδα στo πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του, η οποία γιορτάζει την κυκλοφορία του άλμπουμ τους, Mercury - Acts 1 & 2.

Πέμπτη 7 & Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου
Theodore
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Μετά τα τρία συνεχόμενα sold out του περσινού Οκτώβρη, ο Theodore υποδέχεται ξανά τη φθινοπωρινή σεζόν στον ιστορικό χώρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, υποσχόμενος «ένα   εικονικό ταξίδι προς το διάστημα υπό τη συνοδεία ambient ηχοτοπίων σε συνδυασμό με ένα εντυπωσιακό light show, που σε ταξιδεύει πνευματικά πέρα από τη δυστοπική πραγματικότητα». 

Παρασκευή 8 & Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου
Off The Hook Festival 2023
Τεχνόπολη
Το καθιερωμένο hip hop φεστιβάλ της πόλης φέτος αποτίει φόρο τιμής στην κουλτούρα που άλλαξε τον κόσμο και γιορτάζει την 50ή επέτειο της hip hop μουσικής, ενός ταξιδιού που ξεκίνησε στην καρδιά του Μπρονξ και διαδόθηκε σε όλη την υφήλιο. Το line-up, που περιλαμβάνει την αφρόκρεμα της σκηνής, ανακοινώνεται σταδιακά στην επίσημη σελίδα του Off The Hook στο Facebook.

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου
ΣΤΟΙΧΙΜΑ
Θέατρο Βράχων
Συνεχίζοντας να χαράζουν τον δικό τους ανεξάρτητο δρόμο στην εγχώρια hip hop σκηνή, ο Xplicit και η Μαρίνα επιστρέφουν για μια εμφάνιση «στη σκιά των Βράχων», με παλιά και νεότερα τραγούδια από την πολυετή πορεία τους.

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου
Woody Allen And His New Orleans Jazz Band
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού
Ο μεγάλος σκηνοθέτης, ηθοποιός, συγγραφέας και μουσικός Woody Allen πραγματοποιεί την τελευταία του περιοδεία στην Ευρώπη και έρχεται στο Ηρώδειο για να αποχαιρετήσει το ελληνικό κοινό, συνοδεία της New Orleans Jazz Band, με Μαέστρο τον Conal Fowkes. Η εκδήλωση είναι sold out.

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου
The Avener
Gazarte | Roof Stage
O Γάλλος παραγωγός των τεράστιων ραδιοφωνικών επιτυχιών "Fade Out Lines" και "To Let Myself Go" έρχεται στην ταράτσα του Gazarte «για ένα DJ set κάτω από το φεγγάρι, με τις αποσκευές του γεμάτες hits που θα μας κάνουν να χορεύουμε χωρίς σταματημό».

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου
Φοίβος Δεληβοριάς
Θέατρο Βράχων
Συνοδεία των πιστής συμμορίας του (Σωτήρης Ντούβας, Κωστής Χριστοδούλου, Κώστας Παντέλης, Γιοέλ Σότο, Χρήστος Λαϊνάς) και με τη μαγική φωνή της Νεφέλης Φασούλη για χάρτη, ο Φοίβος Δεληβοριάς οργανώνει «τη μεγαλύτερη μαζική απόδραση που έγινε ποτέ από τη ζαλισμένη πρωτεύουσα».

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου
Αλκίνοος Ιωαννίδης
Τεχνόπολη
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η ιστορικής μπάντα σταθμεύει στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας για «μια ηλεκτρική γιορτή μέσα στα δύσκολα της εποχής μας, μια ολοζώντανη επιβεβαίωση της σχέσης μεταξύ των μουσικών και του κοινού, μια πολύτιμη μοιρασιά ψυχής που όλοι χρειαζόμαστε».

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου
Gregorian (Pure Chants Tour)
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού
Οι Ισπανοί Gregorian, που ξεχώρισαν συνδυάζοντας την ροκ μουσική με τους ήχους του Γρηγοριανού μέλους, επιστρέφουν στην Ελλάδα για να παρουσιάσουν ένα «φαντασμαγορικό σκηνικό υπερθέαμα με όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους».

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου
Σταύρος Ξαρχάκος
Λυκαβηττός
Η επαναλειτουργία του εμβληματικού θεάτρου της πόλης μετά από 15 χρόνια γιορτάζεται με μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο σπουδαίο συνθετικό έργο του Σταύρου Ξαρχάκου, συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας και τεσσάρων σπουδαίων φωνών του ελληνικού πενταγράμμου: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μανώλης Μητσιάς, Ηρώ Σαϊα, Ζαχαρίας Καρούνης.

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου
Μωρά Στη Φωτιά, Panx Romana
Τεχνόπολη
Δύο θρυλικές μπάντες σε μία «μεγάλη συναυλία–γιορτή, γεμάτη ένταση, ουσία και συναίσθημα, που θα ενώσει τις φωνές μας και θα υψώσει τις γροθιές»

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου
Allah-Las
Τεχνόπολη 
Έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας, ένα από τα σταθερά αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού ραδιοφώνου επιστρέφει για να μας χαρίσει «μια βραδιά γεμάτη '60s νοσταλγικά beats ντυμένα με μια ονειρική, χρωματιστή ψυχεδέλεια».

Τρίτη 19 & Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου
Hauser (Rebel With a Cello)
Λυκαβηττός
Το «κακό» παιδί -και ιδρυτικό μέλος-  του μουσικού διδύμου των 2Cellos, γνωστός ως HAUSER, θα επισκεφθεί την Αθήνα στο πλαίσιο της περιοδείας του με τίτλο "Rebel with a Cello" για δύο συναυλίες στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου
Louis Tomlison
Θέατρο Πέτρας
Ο Βρετανός τραγουδιστής και μουσικός, πρώην μέλος των One Direction και συνδημιουργός μεγάλων επιτυχιών τους, θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μια συναυλία με αγαπημένα hits αλλά και υλικό από το νέο άλμπουμ Faith in the Fiture που κυκλοφορεί στις 11 Νοεμβρίου.

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου
Xiu Xiu
Temple
Οι avant garde πρωτοπόροι Καλιφορνέζοι, επιστρέφουν στην Αθήνα για να μας χαρίσουν «τους πειραματικούς μοντέρους ήχους τους, συνδυασμένους με τα χαρακτηριστικά minimal βιομηχανικά ηχοτοπία τους, παρασύροντας το κοινό σε μία συναισθηματικά φορτισμένη ηχητική δίνη, μοναδικής δυναμικής και απαράμιλης πρωτοτυπίας».

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου
Wardruna
Ηρώδειο
Το μουσικό σχήμα-φαινόμενο από τη Φινλανδία που τραγουδά πολυφωνικά άσματα στα αρχαία νορβηγικά, χρησιμοποιεί μουσικά όργανα από το μακρινό παρελθόν της Βόρειας Ευρώπης και έγινε παγκοσμίως γνωστό από την σειρά Vikings έρχεται για μια μοναδική εμφάνιση στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου
Villagers Of Ioannina City
Λυκαβηττός
Η επαναλειτουργία του θρυλικού θεάτρου του Λυκαβηττού γίνεται αφορμή για να δούμε ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά συγκροτήματα της γενιάς του υπό το φως του φεγγαριού.

Παρασκευή 22  & Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου
Αγοραφοβικό Φεστιβάλ
ΠΛΥΦΑ
Ένα φεστιβάλ δύο ημερών και δύο σκηνών διερευνά την ηχητική και καλλιτεχνική ταυτότητα ενός μεγάλου μέρους του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της εγχώριας σκηνής. Την επιμέλεια φέτος αναλαμβάνει ο Άρης των My Wet Calvin.
Day 1: Σtella, The Boy, Τα Παιδιά της Παλαιότητας, Krista Papista, Veslemes, The Callas, Sillyboy’s Ghost Relatives, Degear0001, Δημήτρης Γλυφός
Day 2: Pan Pan, Nalyssa Green, Melentini, Sci-Fi River, Lunar, $oft $kull, The Model Spy, My Brother the Couch, My Wet Calvin

Παρασκευή 22  & Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου
Into Battle Festival
Κύτταρο
Medieval Steel, Domine, Black Soul Horde, Dragon Skull και Mustang εμφανίζονται στο Into Battle Festival της Eat Metal Records που επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στο Κύτταρο.

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου
Solomun
Lunar Space
Μετά από 4 χρόνια, ο Solomun κάνει την πολυαναμενόμενη επιστροφή του στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Techniques 2023, με ένα μαραθώνιο set, υποσχόμενος «ένα open-air οπτικοακουστικό υπερθέαμα, που θα κόψει ανάσες»

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου
Σ’ ευχαριστώ Λουκιανέ - Αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη
Λυκαβηττός
Οι μουσικές του Λουκιανού Κηλαηδόνη επιστρέφουν στον Λυκαβηττό μέσα από μια μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα με τη συμμετοχή αγαπημένων τραγουδιστών και ηθοποιών, μεταξύ των οποίων οι Θέμης Ανδρεάδης, Μανώλης Φάμελλος, Πάνος Μουζουράκης, Σπύρος Γραμμένος, Πέννυ Μπαλτατζή, Γιάννης Μπέζος, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Νάντια Κοντογεώργη και πολλοί άλλοι.

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023
IL VOLO
Ηρώδειο
Το ιταλικό συγκρότημα που γεννήθηκε στο μουσικό talent show "Ti lascio una canzone", υπέγραψε με την Αμερικανική Geffen, συνεργάστηκε με ονόματα όπως η Barbra Streisand και ο Eros Ramazzotti, έσπασε τα charts και κατέληξε  να γεμίζει θέατρα, αρένες και στάδια παγκοσμίως, έρχεται στο Ηρώδειο. Η παράσταση είναι sold out.

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου
Oscar And The Wolf
Gagarin 205
Ο Βέλγος σταρ της dream pop/indie rock, που έχει περιοδεύσει με την Roisin Murphy και έχει ανοίξει μέχρι και συναυλία του Lou Reed, επισκέπεται την Αθήνα για μια live εμφάνιση.

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου
Συνθετικοί
Κύτταρο
Ο Αποστόλης και ο Διονύσης Αυγερινός, πρωτοπόροι της ηλεκτρονικής μουσικής στη χώρα μας, ανεβαίνουν για μια βραδιά μόνο, στη σκηνή του Κύτταρου για να επιβεβαιώσουν τις φήμες των μοναδικών και αξέχαστων ζωντανών εμφανίσεων τους.

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου
God is an Astronaut
Gagarin 205
Το ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα μας post-rock σχήμα από την Ιρλανδία, μετά από 5 χρόνια απουσίας, επιστρέφει στην Αθήνα, για μια best-of συναυλία, στο πλαίσιο της "20th Anniversary Tour" τους.

Παρασκευή 29 & Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου
IDLES
Θέατρο Βράχων
Οι εκρηκτικοί IDLES, μία από τις πιο πολυσυζητημένες rock μπάντες αυτήν τη στιγμή παγκοσμίως, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Plisskën Festival. Στο main stage τους IDLES ανοίγουν οι Alice Glass, Grandmas House και Ultra Sunn το Σάββατο και οι Mykki Blanco, Pillow Queens και Tempers την Κυριακή. Στο Republic Stage εμφανίζονται και τις δύο ημέρες οι Mazoha, Cakes Da Killa και Rhumba Club.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου
Philip Glass
Ηρώδειο
Το εμβληματικό έργο Koyaanisqatsi: Life out of Balance, σε σκηνοθεσία Godfrey Reggio και παραγωγή Francis Ford Coppola, συμπληρώνει 40 χρόνια από την πρώτη του παρουσίαση και θα παιχτεί στην ολότητα του από το Philip Glass Ensemble, με τη σύμπραξη της Academia Athens Youth Choir και υπό τη διεύθυνση του Michael Riesman, με παράλληλη προβολή της ταινίας.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου & Κυριακή 1 Οκτωβρίου
Demons Gate Festival
Κύτταρο
Οι Obsessed έρχονται στο Demons Gate Festival και υπόσχονται πως «δε θα μείνει τίποτα όρθιο». Μαζί τους οι Ιρλανδοί εκπρόσωποι του power/doom metal Darkest Era, οι δικοί μας Aherusia & Agnes Vein, οι Obsidian Sea από την Βουλγαρία και τέλος οι gothic/dark rock/metallers Blax από την Ιταλία.

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 
Riverside
Fuzz
Οι Πολωνοί progressive rockers έρχονται «να κατακλύσουν το Fuzz με δυνατές μελωδίες και να χαρίσουν ανατριχίλες στους πολυάριθμους οπαδούς τους».

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 
Zounds
TBA
Τέσσερα χρόνια μετά την εμφάνισή τους στο Vive Le Punk Warm Up Show. το θρυλικό anarcho/post-punk συγκρότημα επιστρέφει στην Αθήνα. Περισσότερες λεπτομέρειες για το live θα ανακοινωθούν σύντομα από τη σελίδα του Punk 'n' Loud στο Facebook.

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου
Hotel Lux
Death Disco
Νέο αίμα του post Brexit post punk, οι Hotel Lux φέρνουν λονδρέζικο αέρα στην Αθήνα, υποσχόμενοι ένα «πάρτι με πολλή Guinness, σαν μια πιο τρελή εκδοχή του American Pie».

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου
Telenova
Gazarte
Το ανερχόμενο σχήμα από την Αυστραλία που έχει κερδίσει διακρίσεις από BBC 6 Music, KCRW, Vogue Paris, NME, Triple J και έχει κατακτήσει τα ελληνικά ραδιόφωνα με το εθιστικό single "Bones" ανεβαίνει στην ταράτσα του Gazarte.

Σάββατο 7 Οκτωβρίου
Charlotte de Witte
Faliro Sports Pavilion
Μία από τις πιο δημοφιλείς DJ στον πλανήτη έρχεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Techniques 2023, μαζί με τους Alignment και Adiel, για μια «απόλυτα ηλεκτρισμένη εμπειρία με ένα υπερθέαμα ήχου και εικόνας.»

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 
Algiers
Temple
H post pop μπάντα από την Ατλάντα επιστρέφει ξανά στην Ελλάδα στο πλαίσιο του φθινοπωρινού τους tour, για να ανανεώσει τη στενή σχέση της με το ελληνικό κοινό, απόρροια των προηγούμενων εξαιρετικών εμφανίσεων τους στη χώρα μας.

Σάββατο 7 Οκτωβρίου
Blind Guardian
Floyd
Μετά την εμφάνισή τους στο Release Athens 2022, όπου είχαν παίξει ολόκληρο το Somewhere Far Beyond, οι Γερμανοί βετεράνοι του power metal επιστρέφουν στο πλαίσιο της The God Machine Tour 2023, για να παρουσιάσουν τον νέο δίσκο τους, μαζί με όλα τα κλασικά τους τραγούδια.

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 
The Wedding Present
Death Disco
Ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα της κιθαριστικής pop -και από τα πιο δυναμικά σχήματα που έχει παρουσιάσει η βρετανική σκηνή την δεκαετία του 80 και 90- που μας έχει χαρίσει κλασικά τραγούδια–ύμνους έρχεται στην Αθήνα.

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου
Σταύρος Ξαρχάκος, "ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ" 
Ηρώδειο
Μετά τη μεγάλη ζήτηση και το sold out της πρώτης ημερομηνίας (Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου), προστίθεται και δεύτερη ημερομηνία: η σκηνή του Ηρωδείου μετατρέπεται σε ρεμπέτικο πάλκο και οι μουσικές και τα τραγούδια που σφράγισαν την ταινία του Κώστα Φέρρη-σταθμό στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, παρουσιάζονται για πρώτη φορά 40 χρόνια μετά, από τον ίδιο τον Σταύρο Ξαρχάκο, μαζί με 20 ακόμα μουσικούς, τραγουδιστές και ψάλτες.

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου
Unida
Κύτταρο
Δίνοντας νέα πνοή σε ένα από τα ιστορικότερα groups του αμερικάνικου stoner/doom, η πιο πρόσφατη μετενσάρκωση των Unida επισκέπτεται την Ελλάδα. Μαζί τους οι Void Droid και οι Under The Sun.

Σάββατο 14 Οκτωβρίου
Beats Pliz “Arte Povera”
Λυκαβηττός
Το Arte Povera αποτελεί το πρώτο συμφωνικό ραπ album, μουσικό όραμα του Έλληνα μουσικού παραγωγού Beats Pliz, στο οποίο παντρεύει τις συμφωνικές ορχήστρες και την κλασική μουσική, με την ραπ αισθητική και την τέχνη των δρόμων  Μετά την ηχηρή επιτυχία του κινηματογραφικού ντοκιμαντέρ αλλά και του ομώνυμου μουσικού album, το πρωτόγνωρο αυτό καλλιτεχνικό εγχείρημα παίρνει σάρκα και οστά στη σκηνή του ιστορικού Θεάτρου Λυκαβηττού, με τη μορφή ενός «οπτικοακουστικού υπερθεάματος, που θα συνδυάσει ζωντανή ορχήστρα και beatmaking, με θεατρικά σκηνικά, video art και rap performances».

Σάββατο 14 Οκτωβρίου
Zaz
Γήπεδο Tae Kwon Do
H Γαλλίδα σταρ που τόσο λατρεύτηκε από το ελληνικό κοινό και ραδιόφωνο επιστρέφει ξανά στην Αθήνα.

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 
Trentemøller
Gagarin 205
O αγαπημένος του ελληνικού ραδιοφώνου Trentemøller (βλ. “Moan”, “Miss You”, ή το remix στο "What Else Is There?" των Röyksopp), σημαντικό κεφάλαιο της ηλεκτρονικής μουσικής των τελευταίων 20 ετών, επιστρέφει στην Ελλάδα.

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου
Steve Wynn
Gagarin 205 
Το Gimme Shelter Film Festival παρουσιάζει σε πρώτη πανελλήνια προβολή το ντοκιμαντέρ για τους The Dream Syndicate How Did We Find Ourselves Here?, με τον Steve Wynn ζωντανά στη σκηνή, σε ένα special acoustic performance.

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου
Omen
Κύτταρο
Οι θρύλοι του US metal επιστρέφουν στην Ελλάδα, με opening acts τους Dexter Ward -με τον Mark. J. Dexter ξανά στο μικρόφωνο- και τους ανανεωμένους Valor.

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου
Grave Pleasures
Temple
Έχοντας στις αποσκευές τους το τρίτο άλμπουμ τους, Plagueboys -και κορυφαίο της καριέρας τους μέχρι στιγμής- οι all things death rockers έρχονται στην Ελλάδα.

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου
Mammal Hands
Gagarin 205
 Το τρίο από το Norwich που μπλέκει τον jazz ήχο τη σύγχρονη κλασική, το post-rock, την ambient και την electronica επισκέπτεται την Αθήνα για να παρουσιάσει υλικό από ολόκληρη τη δισκογραφία του, καθώς και από τον νέο δίσκο του Gift From The Trees που μόλις κυκλοφόρησε.

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου
Red Snapper
Fuzz
Γνωστοί για το μοναδικό κράμα acid jazz, trip hop και ψυχεδελικού surf με ηλεκτρονικό ήχο και ακουστικά όργανα, καθώς και το εκρηκτικό ταπεραμέντο τους στις ζωντανές εμφανίσεις, οι Βρετανοί Red Snapper επιστρέφουν στην Ελλάδα για να μας παρουσιάσουν το νέο τους δίσκο, Everybody Is Somebody.

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου
Bokassa
Piraeus Club Academy
Λίγες ημέρες πριν γιορτάσουν τα 10 χρόνια ύπαρξης του, το νορβηγικό powertrio έρχονται για δύο live στο Piraeus Club Academy πραγματώνοντας την ευχή των θεατών του Rockwave Festival 2023 «να τους δει σε μια δική τους συναυλία σε κλειστό χώρο».

Σάββατο 21 Οκτωβρίου
Grandson
Gagarin 205
O «ατρόμητος» 30χρονος Καναδός, που συνδυάζει rock, hip-hop και ηλεκτρονική μουσική προσφέροντας ένα μοναδικό και πρωτόγνωρο ηχητικό αποτέλεσμα το οποίο εμπλουτίζει με στίχους που καταπιάνονται με τον εθισμό, τα θέματα ψυχικής υγείας, την κοινωνική δικαιοσύνη και τους αγώνες της καθημερινής ζωής, εμφανίζεται στο Gagarin.

Σάββατο 21 Οκτωβρίου
Passenger
Gagarin 205
Ο Βρετανός folk ερμηνευτής και δημιουργός, υπεύθυνος για το “Let Her Go”, το 24ο video σε συνολικές θεάσεις στην ιστορία του YouTube, με πάνω από 3,4 δισεκατομμύρια streams και 44ο πιο πολυπαιγμένο τραγούδι στην ιστορία του Spotify, με πάνω από 1,7 δισεκατομμύρια streams, εμφανίζεται για πρώτη φορά ζωντανά στην Ελλάδα.

Σάββατο 21 Οκτωβρίου
Bebel Gilberto Trio
Gazarte
Η παγκοσμίου φήμης και πολλαπλά υποψήφια για Grammy Βραζιλιάνα τραγουδίστρια/τραγουδοποιός, γνωστή και ως «μητέρα της ηλεκτρονικής bossa nova» φέρνει το τρίο της στην Κεντρική Σκηνή του Gazarte.

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου
Epica
Floyd
Μετά την εμφάνισή τους στο Release Athens 2022, οι Ολλανδοί μάγοι του συμφωνικού metal, που φέτος γιορτάζουν τα 20 χρόνια τους, έρχονται στον ολοκληρωτικά αναμορφωμένο και ανακατασκευασμένο χώρο της οδού Πειραιώς 117.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου
The Ocean & This Will Destroy You
Fuzz
Μία καλλιτεχνική σύμπραξη που έρχεται για να εκπληρώσει κάθε προσδοκία των φίλων του post ήχου: η γερμανική κολεκτίβα των The Ocean μοιράζεται τη σκηνή με τους πρωτοπόρους του post rock This Will Destroy You στο πλαίσιο της κοινής τους περιοδείας.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου
Αισθηματική Αγωγή Vol 4: Ταφ Λάθος, Echo Tides, Sci-Fi River και Kristof
Gagarin 205
Τέσσερις εκλεκτοί καλεσμένοι της Αισθηματικής Αγωγής ανεβαίνουν στη σκηνή του Gagarin την 28η Οκτωβρίου.

Κυριακή 29 Οκτωβρίου
Blessed Madonna
Ωδείο Αθηνών
Τα Κυριακάτικα EDEN parties του Plisskën επιστρέφουν με δυνατό άνοιγμα: Blessed Madonna, Marie Montexier και Polyxene.

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου
Kid Francescoli
Gagarin 205
Ο ξεχωριστός Γάλλος παραγωγός του electro/pop ήχου έρχεται στην Αθήνα, στο πλαίσιων των θεματικών live EDEN που διοργανώνει η ομάδα του Plisskën Festival.

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου
Boogie Belgique
Piraeus Club Academy
To συγκρότημα από το Βέλγιο που κατέχει εδώ και χρόνια ξεχωριστή θέση στην underground σκηνή της instrumental hip hop, trip hop, electro-swing και nu jazz μας προσκαλεί «στη χρονομηχανή του μουσικού τους σύμπαντος, σε μία βραδιά γεμάτη διαρκείς μίξεις downtempo, nu jazz & electro-swing ρυθμών, διαχρονικές μουσικές και non stop χορό».

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου
Sonata Arctica & Stratovarius
Fuzz
Οι Φινλανδοί θιασώτες του μελωδικού μέταλ και οι επίσης εκ Φινλανδίας ορμώμενοι βασιλιάδες του power metal ανεβαίνουν στη σκηνή του Fuzz. Special guests: Induction.

Σάββατο 4 Νοεμβρίου
Protomartyr
Gagarin 205
Το κορυφαίο συγκρότημα του νέου αμερικάνικου post-punk επιστρέφει στην Αθήνα έπειτα από πέντε χρόνια, με ολοκαίνουργιο δίσκο στις αποσκευές του.

Σάββατο 4 Νοεμβρίου
MIKRO, Lip Forensics
Gazarte | Roof Stage
Οι αγαπημένοι MIKRO έρχονται για ενα δίωρο live μετά από 8 χρόνια στην ταράτσα του Gazarte. Μαζί τους οι ανερχόμενοι Lip Forensics, που φέτος κυκλοφόρησαν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά.

Σάββατο 4 Νοεμβρίουs
Amorphis
Fuzz
 Δώδεκα ολόκληρα χρόνια από την τελευταία τους επίσκεψη στη χώρα μας, οι Φινλανδοί metallers, ανεβαίνουν στη σκηνή του Fuzz, για να θυμίσουν στους fans κομμάτια από ολόκληρη την 30ετή καριέρα τους και να συστηθούν στο νεότερο σε ηλικία κοινό με το οποίο δεν έχουν συναντηθεί ποτέ. Μαζί τους οι Ισλανδοί Solstafir και οι Φινλανδοί Lost Society.

Κυριακή 5 Νοεμβρίου
Samara Joy and Trio
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
H Αμερικανίδα ντίβα της jazz που όταν έκανε το ντεμπούτο της στη δισκογραφία το 2021 -σε ηλικία μόλις 22 ετών- χαρακτηρίστηκε «άξια διάδοχος της Ella Fitzgerald και της Billie Holiday» και απέσπασε βραβεία Grammy στις κατηγορίες Καλύτερος Νέος Καλλιτέχνης και Καλύτερο Άλμπουμ Τραγουδιού Τζαζ, εμφανίζεται ζωντανά στο Μέγαρο.

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου
Joshua Redman Group
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ο Αμερικανός σαξοφωνίστας, ένας από τους πλέον προβεβλημένους και χαρισματικούς δεξιοτέχνες της διεθνούς τζαζ σκηνής, παρουσιάζει την τελευταία του δισκογραφική δουλειά με τίτλο Where Are We, συνοδεία της τραγουδίστριας Gabrielle Cavassa, του πιανίστα Paul Cornish, του μπασίστα Philip Norris και του ντράμερ Nazir Ebo.

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου  
John Grant
Fuzz
Ο «νεορομαντικός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, ποιητής και  χρονικογράφος των καιρών μας» John Grant, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για «να μας παρουσιάσει τα τραγούδια του, να μας παρασύρει στο μελωδικό του κόσμο, να μας σαγηνεύσει και να μας κατακτήσει».

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου  
Billy Cobham
Gazarte
Με τη συμπλήρωση των 50 χρόνων του θρυλικού άλμπουμ Spectrum, ο  «θεός των drums» και ηγέτης της jazz fusion σκηνή επανέρχεται δυναμικά στις περιοδείες, πλαισιωμένος από διακεκριμένους μουσικούς, για να μας θυμίσει τον λόγο για τον οποίο αυτό το άλμπουμ έγινε σημείο αναφοράς για την jazz, με το θρυλικό μάλιστα κομμάτι "Stratus" να αξιοποιείται από τους Massive Attack ως sample για το δικό τους "Safe from Harm".

Σάββατο 11 Νοεμβρίου
The Undertones
Gagarin 205
Ένα από τα πιο αγαπημένα και επιτυχημένα punk συγκροτήματα από τη Βόρεια Ιρλανδία, επιστρέφει με μια εκτεταμένη ευρωπαϊκή περιοδεία για την προώθηση του τελευταίου τους άλμπουμ «Dig What You Need», στο πλαίσιο της οποία περνούν και από το Gagarin ένα Σάββατο του Νοέμβρη. Τη συναυλία ανοίγουν οι «δικοί μας» Vaxtones.

Σάββατο 11 Νοεμβρίου
Fun Lovin' Criminals
Gazarte
Το σχήμα που μετουσίωσε το πολιτισμικό blend της Νέας Υόρκης σε μια σειρά groundbreaking albums, γιορτάζει τα 25 χρόνια από την κυκλοφορία του 100% Colombian με μια παγκόσμια περιοδεία και ανεβαίνουν στη σκηνή του Gazarte για ένα back to the 90's roots party, με ένα best of setlist.

Σάββατο 18 Νοεμβρίου
Lubomyr Melnyk
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ένας από τους σπουδαιότερους πιανίστες και συνθέτες της εποχής μας και πιο γρήγορος πιανίστας που έχει ηχογραφηθεί ποτέ, αφού διαθέτει την εκπληκτική ικανότητα να παράγει 19,5 νότες το δευτερόλεπτο σε κάθε χέρι, ο Lubomyr Melnyk, εμφανίζεται στο Μέγαρο. Διοργάνωση: Plisskën Festival.

Σάββατο 18 Νοεμβρίου
Enter Shikari
Gagarin 205
Με εντυπωσιακό ρεπερτόριο που διασταυρώνει μουσικά είδη και παίζει με τα όρια, οι Βρετανοί rockers επιστρέφουν στην Ελλάδα, πολλά χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση εδώ, για «μία εμφάνιση ανεπανάληπτης ενέργειας με εντυπωσιακά, καινοτόμα visuals». Opening act:  Lake Malice.

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 
The Magnetic Fields
Floyd
O Stephin Merritt και η μπάντα του έρχονται στην Αθήνα για μία εμφάνιση, για την οποία το ελληνικό κοινό αδημονούσε εδώ και χρόνια, που θα περιλαμβάνει αγαπημένα κομμάτια από την 30ετή καριέρα του σχήματος και φυσικά από τον εμβληματικό τους δίσκο 69 Love Songs. Διοργάνωση: Plisskën Festival.

 

Πέμπτη 23 & Παρασκευή 24 Νοεμβρίου
Avishai Cohen Trio
Gazarte
Ο θρυλικός μπασίστας που επαναπροσδιόρισε τη jazz, που έχει αφήσει ανεξίτηλη σφραγίδα στην ιστορία του Gazarte, μετατρέποντας κάθε του εμφάνιση στη χώρα μας σε γεγονός επιστρέφει στo main stage του Gazarte για δύο βραδιές.

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 
Forest Swords
Ωδείο Αθηνών, Αμφιθέατρο Ι.Δεσποτόπουλος
Ο Βρετανός ηλεκτρονικός παραγωγός και συνθέτης επιστρέφει στην Αθήνα για να υπνωτίσει το κοινό με την  υποβλητική και συναισθηματική μουσική του, που συγκεντρώνει στοιχεία dub, hip-hop και r&b beats, κιθαριστικές γραμμές, λούπες, drone και ατμοσφαιρικά ηλεκτρονικά samples. Διοργάνωση: Plisskën Festival.

 

Κεντρική φωτογραφία: IDLES, Facebook

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured