Ποιοι φτιάχνουν ακόμα λίστες; Υπάρχουν ακόμα τέτοιοι αθεράπευτα ρομαντικοί στο εγχώριο μουσικό σύμπαν που δεν πτοούνται από την αποδρομή του Mixcloud, τους αυτοματισμούς τεχνητής νοημοσύνης του Spotify και την περιορισμένη εγχώρια ζήτηση ζήτηση για μια «καλή playlist»; Υπάρχουν ακόμα εκείνοι που ακολουθούν πιστά τις δέκα εντολές του John Cusack για το τέλειο mixtape και ξορκίζουν το shuffle με προφανείς ή αφανείς συνδέσεις από κομμάτι σε κομμάτι;

Ναι υπάρχουν ακόμα και ευτυχώς βρίσκουν που και που τον χρόνο να βάλουν μουσικές σε σειρά που έχει να πει κάτι και να τις ανεβάσουν σε μια πλατφόρμα που αν και φαίνεται ό, τι ενδιαφέρεται όλο και λιγότερο για την εκπλήρωση του ιδρυτικού της μανιφέστου και τη διάδοση της μουσικής χωρίς περιορισμούς σε μια win -win συνθήκη για τους ακροατές και τους καλλιτέχνες  κρατάει καλά ακόμα τη δεσπόζουσα θέση της στις εφαρμογές του μέσου μουσικόφιλου.

Aν ψάχνετε κι εσείς τι θα κατεβάσετε στη μνήμη του Spotify για να μην ξεμείνετε από μουσική κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες σήματος σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας αυτόν τον Αύγουστο αυτές είναι 5+1 playlists φτιαγμένες από αυτούς  που φτιάχνουν ακόμα λίστες για να αρχίσετε.

 

Yacht Rock: Sail to the Sun by Mr. Z

Ποιο θα ήταν άραγε το soundtrack για έναν γύρο του κόσμου με ιστιοπλοϊκό; Ο Zώης Χαλκιόπουλος έχει την απάντηση σε μια λίστα ξέχειλη με tunes and tracks για όλες τις φάσεις του ήλιου. Μουσική που διαρκεί για σχεδόν δύο ημέρες εμπνευσμένη από την απαλή yacht rock αισθητική από τα ‘70s μέχρι και σήμερα. Alan Parsons Project, Elton John, Bryan Ferry, Jose Feliciano, Herbie Hancock,  Air, Khruangbin είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που δίνουν αέρα στα πανιά αυτής της λίστας. Βρείτε τα boat shoes σας και πατήστε play. Για 41 ώρες και 43 λεπτά δεν θα χρειαστεί να κάνετε τίποτα άλλο.

 

Summer Suffer 2023 by Veego Records (Andreas Mitrelis)

Όλα καλά με την ειδυλλιακή όψη του καλοκαιριού αλλά τι συμβαίνει με την ανυπόφορη; Κάθε καλοκαίρι -ιδίως τα τελευταία που διανύουμε-κρύβουν κάτι απειλητικό που κοχλάζει κάτω από καυτή άσφαλτο, στο βάθος έρημων, ξερών τοπίων, στις οθόνες των τηλεοράσεων που παίζουν στη διαπασών δυσοίωνες ειδήσεις και κομεντί κονσέρβα back to back. Πώς τη βγάζεις ένα τέτοιο διπολικό καλοκαίρι; Με τη μουσική της νεότητάς του και τη μουσική του σήμερα που στη θυμίζει. Όλες οι ποπ και ροκ εμμονές του Ανδρέα Μητρέλη μαζί με μερικές από τις πιο promising κυκλοφορίες της Veego Records σε μια από τις πιο απολαυστικές λίστες των τελευταίων μηνών που αρχίζει με The Pale Fountains και συνεχίζει με Mina, Madonna, Wham!, The Weeknd αλλά και Turboflow300 και Peggy Gou. Καλό καλοκαίρι, suffer well.

 

 

August 2023 by KafkaTakesNotes

Πώς χωράνε στην ίδια πρόταση η Kate Bush και ο MF DOOM; O Kendrick Lamar και οι Talk Talk; Δυσεύρετοι αμανέδες διαλογισμού από τα βάθη της ανατολής με βερολινέζικο ψυχεδελικό post punk με ισλανδικά γονίδια; Blast-from-the-past τριπαρίσματα με τη Sinead O’ Connor και το νέο πανέμορφο πιανιστικό πρελούδιο της Τάνιας Γιαννούλη;  Η Kafka (Κατερίνα Καφεντζή) είχε πάντα ένα ασυναγώνιστο ταλέντο στο να σχηματίζει τέτοιες μακροπερίοδες προτάσεις γεμάτες μουσική από κάθε πιθανή και απίθανη γωνιά και να τις κοινωνεί στους ακροατές της – από τα απολαυστικά soundtracks του Café Society στον Εν Λευκώ μέχρι το καθημερινό της βραδινό magic hour στον αέρα του Nostos 100,1 για τη νέα σεζόν του οποίου ανυπομονούμε. Μέχρι τότε 20 «κουρδίσματα» όπως τα λέει η ίδια για τον Αύγουστο του 2023 που «βγάζουν νόημα (?) με τη σειρά που είναι» - όπως επίσης λέει η ίδια.

  

Listen To This -  Summer 2023 by Άκου Αυτό

Αν μιλάμε για ένα απόλυτο “do not shuffle” brand μουσικής λίστας στο εγχώριο Spotify τότε δεν είναι άλλο από το «Άκου Αυτό» - για την ακρίβεια τον playlist βραχίονα που -thank God- κρατάει ενεργό ένα από τα πιο δημοφιλή και όμορφα μουσικά blogs που σημάδεψαν την «χρυσή εποχή» του εγχώριου blogging. H  «δικιά» μας Εύη Χουρσανίδη  μαζεύει με ακρίβεια αλλά και αυθορμητισμό 27 τραγούδια που συνοψίζουν το μουσικό μας καλοκαίρι σε μία λίστα που μυρίζει συναυλιακές αναμνήσεις και δισκογραφική επικαιρότητα, ανοίγοντάς μας ιδανικά την όρεξη για τη νέα μουσική σεζόν.

 

Is This Balearic? Vol.II by Panagiotis Menegos  

Το τι ακριβώς είναι το “balearic” είναι το ερώτημα των πολλών φανταστικομμυρίων εδώ και αρκετά καλοκαίρια που το ηλεκτρονικό blend που πήρε το όνομά του από τα dancefloors των Βαλεαρίδων Νήσων της δεκαετίας του ‘80 ξαναβρήκε τον δρόμο για την dance μόδα. Δεν εγγυώμαστε ότι θα βρείτε την απάντηση στον δεύτερο τόμο της παιγνιώδους αυτής συλλογής του Παναγιώτη Μένεγου σίγουρα όμως θα ακούσετε μια εξαιρετική συλλογή ιδιοσυγκρασιακής discotronica -το τι ακριβώς είναι η “discotronica” είναι ένα ακόμα ερώτημα αρκετών φατναστικομμυρίων- που θα παίζει non stop στο beach bar των ονείρων σας από τις βραδύκαυστες (από)μεσημεριανές ώρες μέχρι τα early και latedrinks.

 

New Music Weekly by Dimitris Lilis

Ένας είναι ο απόλυτος παντός καιρού και όλων των εποχών προορισμός στο εγχώριο Spotify για ό, τι πιο φρέσκο κυκλοφορεί εκεί έξω και δεν είναι άλλος από το New Music Weekly που ανανεώνεται κάθε εβδομάδα, με την ακούραστη επιμέλεια του Δημήτρη Λιλή, με νέες κυκλοφορίες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της μουσικής. Hip hop, r ‘n’ b, electronica, επιλεγμένες κιθάρες – το New Music Weekly είναι μια playlist που κάνει το shuffle αντί για εσένα και κρύβει μια έκπληξη σε κάθε track που αλλάζει. Ένα μεγάλο μουσικό καλοκαίρι για όλα τα γούστα – αρκεί να είσαι το ίδιο πορωμένος με τη νέα μουσική όσο κι αυτή η λίστα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured