Δεν μας άρεσαν τα τακτοποιημένα πράγματα, οι εποχές να δουλεύουν σωστά και οι θερμοκρασίες να μην κάνουν τρέλες. Φάτην τώρα, ας δεχτούμε ότι πάντα θα είμαστε απροετοίμαστοι σε ακρότητες όπως αυτή με την υψηλή θερμοκρασία που ζούμε αυτό την διάστημα. Δεν νομίζω ότι γέρασα, ούτε ότι απλά κάνω πιο ασφαλείς επιλογές, αλλά πως άρχισα να σκέφτομαι πιο προσαρμοστικά όσον αφορά το Ζεστό Καλοκαίρι που διανύουμε για να απολαύσω πραγματικά μια δροσερή βουτιά και ένα καλό πιάτο φαγητό. Και γι αυτό επιλέγω να πηγαίνω στην θάλασσα το απόγευμα. Και αν με ρωτατε γιατί θέλω να το φιλοσοφήσω τόσο, είναι γιατί θέλω αυτή την τακτοποίηση στη ζωή μου.

Έχουμε αυτό το ωραίο έθιμο που λέτε που κάθε που ζεσταίνει έχουμε την ανάγκη να μιλάμε για τους δίσκους που θα κάνουμε focus στις διακοπές μας, το βιβλίο που θα πάρουμε παραμάσχαλα και θα μας κάνει να σκεφτούμε την ζωή μας και την σειρά που θα έχουμε προγραμματίσει με πάθος να παρακολουθήσουμε που τελικά θα μας παίρνει γλυκά ο ύπνος κάθε φορά. Και καλά θα κάνουμε δηλαδή.

Ξεκινάω με το βιβλίο γιατί είναι κάπως πολύ σημαντικό. Ο Άλφρεντ Άντλερ ήταν Αυστριακός γιατρός και ψυχολόγος, ιδρυτής της σχολής της ατομικής ψυχολογίας ενώ μαζί με την συνάδελφό του Κάρεν Χόρνεϊ ίδρυσε και τη σχολή του Νεο-φροϋδισμού. Άξιος συνεργάτης του Φρόυντ για 9 περίπου χρόνια, εξέφρασε δικές του ανεξάρτητες απόψεις για το πρόβλημα των νευρώσεων. Και για να μην πολυλογούμε, ό,τι περνάτε με τα αδέρφια σας, την δουλειά σας, τα αισθηματικά σας και συνολικά την ζωή σας είναι εκεί γραμμένα. (Alfred Adler - Η γνώση της ζωής).

i_gnosi_tis_zois

Και συνεχίζω με τον δίσκο που για φέτος είναι κάτι πολύ κλασικό και αγαπησιάρικο και ταξιδιάρικο και τόσο φρέσκο παρότι κάτι που γράφτηκε to 1977. (Crosby, Stills & Nash – CSN) και ξερό ψωμί. Η φανταστική παρέα των Crosby, Stills & Nash στην 5η τους σύμπραξη χωρίς τον Neil Young (ευτυχώς θεέ μου) χωρίς πλάκα έκαναν έναν από του πιο σοβαρούς Yacht Rock δίσκους, ένα AOR έπος. Μουσική για ταξίδια με αυτοκίνητα, πλοία, φίλους, σχέσεις. Θέλετε κι άλλα; Όχι. Καλύτερα να το βάλετε στο spotify να το έχετε μαζί σας, φυλαχτό για κάθε στιγμή της ημέρας. ''Darkstar'', ''Just a song before Ι go'' και πάει λέγοντας.

Και τελειώνω με το θέμα της σειράς. Πέρυσι πρότεινα το Twin Peaks και ξέρω σας έπεσε βαρύ. Φέτο θέλω κάτι που με χαλαρώνει κάθε φορά που παίζει στο background. Δεν μιλάμε για μια σειρά που απλά αφήνεις να παίζει γιατί όσες φορές και να την δεις, πάντα θα θες να ρουφήξεις κάθε ατάκα, κάθε γέλιο, κάθε γκάφα. Η παρέα του Τζέρι Σάινφελντ πάντα θα με κάνει να νιώθω απίστευτα. Θα μπορούσα να μιλάω πολλές ώρες για τον Kramer, την Elaine, τον George και τον Jerry. Και προφανώς για την ιδιοφυΐα του Larry David ως co writer. (Seinfeld).

Καλές διακοπές και μακριά από μαύρες τρύπες. Τα παραπάνω είναι μερικά από τα όπλα προς απόφυγή των.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured