Οι Parlor Mob είναι μπαντάρα, με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Αυτό νομίζω ότι αποτελεί κοινό τόπο, για όσους τουλάχιστον αντιλαμβάνονται την αξία του straight-forward hard rock κι έχει τύχει να πάρουν έστω και μια μικρή ιδέα από τις δουλειές τους. Ακούς δηλαδή τους 2 πρώτους δίσκους και ο συνειρμός είναι μοιραίος, αφού ο γνωστός δρόμος ανοίγεται ολάνοικτος μπροστά τους: εξώφυλλα, sold-out συναυλίες, charts, βραβεία κ.ο.κ. 

Και ξαφνικά το ρεύμα κόβεται και τα φώτα σβήνουν. 

Το συγκρότημα αποπέμπεται από τη δισκογραφική εταιρεία –προφανώς για μη μουσικούς λόγους– και το λαμπρό του μέλλον πέφτει και τσακίζεται από τα υψίπεδα του Dogs (2011). Αυτή θα μπορούσε λοιπόν να είναι η σύντομη ιστορία ακόμα μίας υποσχόμενης μπάντας, η οποία δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Τι χαρά, όμως, που δεν είναι έτσι!

Το Cry Wolf είναι το comeback των Αμερικανών, μετά από περίπου 3 χρόνια σιωπής. Και αποδεικνύεται δίσκος τύπου «δήλωση και πρόκληση»: δήλωση πίστης στην αξία της καλής μουσικής, που δεν έχει απαραίτητα ανάγκη το marketing και το ιδιοφυές management για να λάμψει· και πρόκληση προς τους die-hard rockers να αποδείξουν ότι, όταν γουστάρουν μια μπάντα, μπορούν με τη στήριξή τους να την κρατήσουν στον αφρό, ακόμα και κόντρα στο «σύστημα». 

Με μόλις 5 τραγούδια, σε σκάρτα 30 λεπτά συνολικής διάρκειας, ο δίσκος αποτελεί ένα μικρό σεμινάριο για το πώς μετουσιώνονται απλές και καθαρές μουσικές ιδέες σε τραγούδια που, από την πρώτη ακρόαση, σου δίνουν την αίσθηση του διαχρονικού. Πρόκειται για μια πεντάδα κομματιών που καταφέρνουν να διατρέξουν τη διαδρομή από τους Who στους Black Keys, χωρίς όμως οι επιρροές να εμφανίζονται σαν αντιγραφή και χωρίς να δίνεται η αίσθηση του vintage ή του ντε και καλά mainstream. Οριακά ξεχωρίζουν τα “Dead Man” και “Cry Wolf”, από ένα συμπαγέστατο σύνολο, όπου τα σόλο, riff και ρεφραίν κρίνονται υψηλής ποιότητας και βρίσκονται παντού. Με μία λέξη, μ-ο-υ-σ-ι-κ-ά-ρ-ε-ς. 

Κι όσον αφορά τώρα στη δίκαιη απογοήτευσή σου μόλις πρόωρα τελειώσει η ακρόαση, σε διαβεβαιώνω ότι δεν έχεις άλλη λύση από το repeat... 

{youtube}JzxQPF4mXFw{/youtube} 

 

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured