Ντεμπούτο μιας νέας punk-pop μπάντας από τη Σκοτία είναι το Hats Off To The Buskers, το οποίο κατέστησε τους ως τώρα άσημους View pop stars μέσα σε μια νύχτα (πέρασε και από το Νο. 1 των βρετανικών charts, για όσους σημειώνετε τέτοια πράγματα).

Οι View δεν είναι μπάντα που διεκδικεί κάποια πρωτοτυπία ή κάνει κάτι το καινοτόμο. Ακολουθούν σκανδαλωδώς συντηρητικά την punk pop φόρμουλα της εποχής, φέρνοντας μονάχα μια πιο βρετανική μελωδική προσέγγιση, καθώς και στίχους οι οποίοι μιλάνε για πολύ σκοτσέζικα πράγματα (μερικά από αυτά ακατάληπτα). Για να φανταστείτε, ήχουν κάπως σαν οι Green Day να συναντούν τους Oasis και να τζαμάρουν όλοι μαζί με τους Supergrass, παίζοντας τραγούδια των Clash.

Παρόλα αυτά, τα πιτσιρίκια τα καταφέρνουν αρκετά συμπαθητικά. Εντάξει, δεν παράγουν αριστουργήματα και κάτι κομμάτια σαν το “Claudia” είναι απαράδεκτα. Γενικά όμως αυτό που παίζουν το παίζουν με μεγάλο ενθουσιασμό και σε πείθουν ότι είναι δοσμένοι στον ήχο αυτόν. Τα “Superstar Tradesman” και “Wasted Little DJs” έχουν ήδη γίνει επιτυχίες, ενώ συμπληρωματικά αξίζει επίσης να προσέξετε και τα συμπαθέστατα “Skag Trendy”, “Grans For Ten” και “The Don”.

Δεν ξέρω πού μπορεί να το πάνε στη συνέχεια της πορείας τους οι View - τα όριά τους δείχνουν αρκετά περιορισμένα για να περιμένουμε να γίνουν οι νέοι Ash - αλλά για την ώρα κερδίζουν ένα χαμόγελο συμπάθειας από την πάρτη μου.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured