Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία της γερμανικής Funkwelten ακούει στο όνομα Outermission κάτω από τον τίτλο του project των Enfusion και κινείται χωρίς αμφιβολία στο χώρο της chillout/space με ιδιαίτερη επιτυχία.

Μια χαλαρή ambient ατμόσφαιρα διατρέχει ολόκληρο το album από το πρώτο εως το τελευταίο κομμάτι χωρίς πολλές ανατροπές και εναλλαγές. Το σταθερό γοητευτικό chillout κλίμα διανθίζεται με ''διαστημικούς'' ήχους και μεταδίδει στον ακροατή ένα γλυκό relaxing feeling. Τα πλήκτρα και το ελαφρύ percussion παίζουν τον κύριο ρόλο στις συνθέσεις ενώ είναι σχεδόν παντελής η έλλειψη φωνητικών, κάτι το οποίο άλλωστε αποτελεί και βασικό χαρακτηριστικό του ιδιώματος.

Ο δίσκος αποτελείται από 8 μεγάλες σε διάρκεια, καλά δομημένες, ενότητες πολλές από τις οποίες εντείνουν την αίσθηση του ταξιδιού στο διάστημα και το χρόνο λόγω και των ονομασιών τους: Bizarre Planet, Mooncafe, Radiosphere και Funky Aliennation.

Το ταξίδι ξεκινάει με ένα ελκυστικό πρελούδιο από ήχους σημάντρων, ελαφρά παραμόρφωση και το θόρυβο ίσως της ενδοεπικοινωνίας ανάμεσα σε κάποιο διαστημικό σταθμό και το σκάφος, ενώ στο Bizarre Planet που ακολουθεί, άνεμοι σαρώνουν την επιφάνεια ενός παγωμένου πλανήτη επενδεδυμένοι με ενδιαφέροντες ηλεκτρονικούς ρυθμούς, computerized γυναικεία φωνή και synth ήχους να συνοδεύουν. Η εικόνα μιας καφετέριας πάνω στην επιφάνεια του φεγγαριού ακούγεται σαν μια πολύ ερεθιστική ιδέα και πλαισιώνεται από μελωδίες που θυμίζουν αμυδρά Jean Michel Jarre της εποχής του Oxygen. Στα ίδια μονοπάτια κινείται και το Raumklang Stufe 2 ενώ το υπόκωφο beat-άκι του Funky Aliennation φέρνει στο μυαλό κάτι από Krafwerk και We Are The Robots σε μια πιο διακριτική εκδοχή αλλά πάντα σε ένα κλίμα απόλυτης χαλάρωσης. Το κλείσιμο έρχεται υπό τους τροπικούς ήχους του Rainforest συνοδευόμενο από μακρυνά χτυπήματα τυμπάνων, τιτιβίσματα πουλιών και κιθάρες παιγμένες μέσα από synths. Ό,τι πρέπει για να ηρεμήσει κανείς και να ξεκουράσει τα αυτιά του.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured