Παραγωγός με αρχικά jazz και πειραματικές ambient ανησυχίες είναι ο κύριος Vladislav Delay, πλέον όμως το έχει ρίξει για τα καλά στη vocal house ως φόρμα. Το "Vocalcity" του 2001 ήταν η πρώτη του κυκλοφορία κάτω από το όνομα Luomo, κι αυτή εδώ είναι η συνέχειά της.

Το "The Present Lover" είναι ένα χορταστικότατο δείγμα vocal house που η χρηστική του αξία ξεφεύγει κατά πολύ των αναγκών των clubs. Προσπαθώντας να ξεφύγει από τα στεγανά, προσέχει καταρχήν και την τελευταία λεπτομέρεια (προσέξτε την ακουστική κιθάρα που πετάγεται πανέμορφα στη μέση του "Tessio" και κάνει ακόμα πιο ζεστή την ατμόσφαιρα), δίνοντας συνεχώς νέα στοιχεία στα 10 club μοτίβα που αναπτύσσει, που όμως θα τα ακούσετε μετά από αυτό ή σε κάποιο βραδυνό ταξιδάκι με το αυτοκίνητο, όταν η διάθεση είναι κάπως περίεργη και ...ταξιδιάρικη.

Moody, με αισθησιακά, ντιβάδικα γυναικεία φωνητικά, όχι όμως από μερικά εκ των παρωχημένων κεφαλαίων της soulful house, είναι τα κομμάτια τους, σε αρκετά μίνιμαλ house ρυθμούς, με μπουκωμένο dub βάρος, ακόμα και χαλαρή acid αισθητική ή απογειωτικές Felix Da Housecat γραμμές.

Ένα άλμπουμ που συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε όσους ψάχνουν το κάτι παραπάνω στο -μάλλον στάσιμο- είδος και που σε κομμάτια σαν το "Cold Lately" δείχνει ότι τα καταφέρνει περίφημα ακόμα και στο αγαπημένο, πειραματικό R&B είδος του project As One. Με μία λέξη: Άψογο!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured