Η τελευταία ανταπόκριση από τη συνεχώς αναπτυσσόμενη βερολινέζικη ποπ σκηνή έχει να κάνει με το πολύ ενδιαφέρον αυτό εδώ ντουέτο των Berend Intelmann και Julia Guther. Προφανώς η θηλυκή πλευρά της μπάντας επικράτησε όχι μόνο στην επιλογή του ονόματος αλλά και στο όλο στυλ. Από τη γλυκιά φωνή της Julia, που χαρακτηρίζει τα κομμάτια των Guther, μέχρι το εξώφυλλο αλλά και εξ' ολοκλήρου τις απλές και απέριττες ποπ συνθέσεις, το ‘κοριτσίστικο’ στοιχείο επικρατεί.

Ηχητικά μπορούμε να τοποθετήσουμε τους Guther δίπλα στους συμπατριώτες τους και συγκάτοικους στην Morr, Lali Puna, μια και ακολουθούν το γνώριμο μοτίβο κιθάρα-synthesizer-drum machine, παραμένοντας στα πλαίσια μιας λιτής και ελαφρώς επίπεδης παραγωγής.

Εδώ είναι που έρχονται και οι πρώτοι ενδοιασμοί για την μουσική των Guther, μια και παρ’ όλο που το ‘I know you know’ ακούγεται ευχάριστα σε όλη του τη διάρκεια, η μονοτονία πλανάται πάνω του επικίνδυνα. Όπως επίσης, μπορεί από τη μια τα δέκα κομμάτια να αφήνουν θετική εντύπωση στα αυτιά ενός φίλου της ποπ μουσικής, από την άλλη όμως λείπει το κομμάτι δυναμίτης (ένα French Disco ας πούμε) που θα τους δώσει την αρχική ώθηση στην πορεία τους προς τον ποπ γαλαξία.

Κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις, οπότε και οι δέκα ντελικάτες συνθέσεις σε άλλους θα φανούν γεμάτες νεανικό ρομαντισμό και σε άλλους υπερβολικά εφηβικές. Η αλήθεια είναι ότι οι Guther με το ντεμπούτο τους δίνουν το δικό τους στίγμα στη σύγχρονη ηλεκτρονική ποπ, το οποίο μπορεί να μην χαρακτηρίζεται απο διαφορετικότητα και πρωτοτυπία, αλλά δεν παύει να διαθέτει την δική του ομορφιά. Εν τέλει μήπως θα πρέπει να ακολουθήσουμε τη συμβουλή της morr music και να θεωρήσουμε το I know you know έναν ‘καλοκαιρινό δίσκο’ και χωρίς περαιτέρω σκέψεις και αναλύσεις να αρκεστούμε σε αυτό;

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured