Hip hop συγκρότημα από τη Σκοτία; Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργα αλλά οι Penpushers δεν έχουν σε καμιά περίπτωση να κάνουν με το hip hop των αμερικάνικων ghettos (η πόλη τους, το Εδιμβούργο, ούτε κατά διάνοια δεν έχει κάτι τέτοιο) αλλά προσεγγίζουν περισσότερο την Μπριστολική αισθητική, με αρκετά σκοτεινά samples και χαλαρές λούπες. Διαθέτουν μάλιστα μια πιο intellectual παρουσία μια και αποτελούνται από μια εξάδα ανήσυχων νέων που αυτοπροσδιορίζονται ως παραγωγοί, djs, γραφίστες, ποιητές κ.ο.κ.

Συνεπώς το Last Vestige of Holism δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από την ομάδα των Penpushers, από τους προχωρημένους στίχους μέχρι τις τελευταίες ψηφιακές πινελιές στο artwork. Μια πραγματικά ανεξάρτητη παραγωγή, που κυκλοφορεί από την Incorporeal Recordings, την εταιρία που οι ίδιοι δημιούργησαν για να στεγάσουν τις δικές τους και άλλες παρεμφερείς κυκλοφορίες.

Η θέση των Last Vestige of Holism στον μεγάλο μουσικό χάρτη των στυλ και των ηχοχρωμάτων δεν είναι εύκολα προσδιορίσιμη. Η επιθυμία των Penpushers είναι να συνδυάσουν από τη μια τα δυνατά beats και scratches που παράγουν οι djs της ομάδας, με την πιο ατμοσφαιρική πλευρά της μουσικής και των στίχων των υπολοίπων. Έτσι συχνά παρατηρούμε tracks, όπως το Sound Mission, στα οποία τα ατμοσφαιρικά μέρη εναλλάσσονται με συνεχές scratching και ούτω καθεξής. Αυτές οι αντιθέσεις είναι που δίνουν και ενδιαφέρον στην όλη προσπάθεια των Penpushers, οι οποίοι με την ίδια ευκολία που ρίχνουν τους ρυθμούς και ξεγυμνώνουν τα κομμάτια τους (βλέπε Penumbra, Standing Still) με άλλη τόση τα φορτώνουν με samples και scratches (Baphomet Choir, Footsteps of Angels).

To Lucid Interval που κλείνει τον δίσκο, αγγίζει μέχρι και rock περιοχές, δίνοντας στο Last Vestige τoν απόλυτο crossover χαρακτήρα. Μήπως έχουμε να κάνουμε με πνευματικά παιδιά του Tricky; Κάπως έτσι δείχνουν τα πράγματα για τους Penpushers, οι οποίοι μπορεί να μην μεγαλούργησαν στο ντεμπούτο τους αλλά έφτιαξαν έναν αρκετά ενδιαφέρον δίσκο, δίνοντας ταυτόχρονα και τις ανάλογες υποσχέσεις για το μέλλον.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured